HP'nin "jilet gibi" laptop'u büyülüyor!

HP'nin MacBook Air'den bile daha ince olan Voodoo Envy 133'ü gün sayıyor. İşte "jilet" laptop...

HP'nin jileti çok yakında!

HP'nin Macbook Air'e karşı kozu olan Voodoo Envy 133 ile ilgili tüm detaylar, çıkış tarihi yaklaştıkça açığa çıkıyor. Tasarım özellikleri ile piyasadaki laptop'lardan çok farklı olan Envy, çok farklı bir materyalden, karbon fiberden yapılmış. Bu sayede çok hafif olması sağlanan Envy, ayrıca multi-touch touchpad'i ile oldukça ilginç bir görünüm kazanmış. Eğer galerimizdeki fotoğraflara bakarsanız ne demek istediğimizi çok rahat anlayabilirsiniz.

Envy de MacBook Air gibi en son donanıma sahip değil; laptop'ta Centrino platformu kullanılmış. Bazı ince detaylar ise kullanıcıları gerçek anlamda şaşırtacak cinsten. Örneğin Ethernet girişi ve Wireless donanımı laptop'un güç kaynağına dahil edilmiş; kusursuz bir incelik isteyenler için harika bir çözüm. Bu sayede güç kaynağı aynı zamanda bir "Wireless Access Point" gibi hareket ediyor. 3 hücreli bir pil ise 3 saat 10 dakikalık pil ömrü sağlıyor.

Laptop'un dikkat çeken en olumsuz yönü ise kapama tuşunun sağ üst köşede, normalde "delete" tuşunun olduğu yerde bulunması. Laptop'u kapatmanız için her ne kadar 2 saniye boyunca kapama tuşuna basılı tutmanız gerekse de, ilk aşamada kullanıcıların sık sık bu tuşa basacağına şüphe yok.

Sadece 1,79 cm kalınlığında olan Voodoo Envy 133, rakipleri MacBook Air ve Lenovo ThinkPad X300'ü incelikte geride bırakıyor. 1,53 kg ağırlığındaki sistem 13,3 inç ekrana sahip.

Optik sürücüsü bulunmayan Voodoo Envy'in satış fiyatı 2.399 Dolardan (yurt dışı) başlayacak; ne zaman piyasaya çıkacağı ise kesin değil. Daha önce Haziran'da piyasada olacağı söylenen "jilet" laptop için şu an konuşulan tarih Ağustos ayının sonu...

Okuyucu Yorumları