HP'nin yeni Android'li telefonu geliyor (mu?)

Cep telefonu pazarında bir türlü şansı tutmayan dev şirket, şimdi de Android'e sarıldı!

Sonunda o da Android dedi!

Uzun süredir aklı akıllı telefon pazarında olan HP, bu alanda bir türlü istediği başarıyı yakalayamadı. Daha önce Palm şirketini satın alarak Palm Pre 2 ile bir çıkış yapan ve WebOS işletim sistemini kullanıma sunan HP, şimdi bir kez daha atak geliştirme peşinde. Ancak bu defa hedef Android gibi görünüyor.

Gelen haberlere göre HP, yeni bir Android'li cihaz peşinde. HP'nin test raporlarına takılan yeni cihazının adı ise muhtemelen "HP Slate 6 Voice Tab" olacak. Bir telefondan çok bir tablet gibi olacak olan bu cihaz, 6 inçlik boyutu ile aslında daha çok bir "phablet" olarak anılacak gibi. Telefonun, dört çekirdekli ve 1 GHz hızında Marvell işlemcinin yanı sıra 720p ekranın sahibi olacağı gelen ilk bilgiler arasında.

HP, bu defa tek bir cihazla da yetinmemiş gibi görünüyor. Zira test sonuçlarına başka bir isim daha yakalanmış: HP Bowser 10 x2. Anlaşılan HP, tablet kategorisini genişletmeye karar vermiş. Daha önce incelediğimiz Slate 7'den sonra bu defa da HP Bowser 10 x2'ye hazırlanan HP, yeni tabletinde güçlü özellikler sunacak. 1.8 GHz ve 4 çekirdekli Tegra 4 işlemcinin sahibi olacak gibi görünen HP Bowser 10 x2, 1920x1080 piksel çözünürlük sunacak. Ayrıca yeni tabletin Android 4.3'le gelmesi planlanıyor.

Okuyucu Yorumları