HP'nin yeni laptopunda yok yok!

HP'den çoklu dokunmatik teknolojisine sahip ve ekranı çevrilebilen çok özel bir laptop geliyor.

Baş döndüren laptop!

HP, TouchSmart masaüstü kişisel bilgisayarları için geliştirdiği dokunmatik yeniliği üzerine inşa edilen HP TouchSmart tx2 dizüstü bilgisayarını duyurdu.

HP, TouchSmart tx2 ile klavye ve farenin dışında, daha doğal bir kullanıcı arabirimi olan bir seçenek daha sunuyor: Parmak ucu. Tx2 fiske, vuruş, döndürme, yay hareketi, basma, sürükleme ve tek ya da çift dokunma gibi hareketlerin kullanımını olanaklı kılan "kapasitif çoklu dokunmatik teknolojisini" kullanarak, birden fazla parmak hareketiyle eş zamanlı giriş bilgisini tanıyor.

Ayrıca döner bir menteşeyle çevrilebilir ekran kullanıcıların TouchSmart'tan üç farklı şekilde yararlanmasını sağlıyor: klavyesi olan normal bir dizüstü bilgisayar, bir tablet bilgisayar ya da bir ekran. Kullanıcılar tx2'yi bir tablet bilgisayara dönüştürerek, veri girişi için parmaklar dışında kullanılabilen kalemi sayesinde ekran üzerinde yazı yazabiliyor, çizim yapabiliyor, notlar alabiliyor ya da grafik çizebiliyorlar ve el yazıları otomatik olarak metne dönüştürülüyor.

Piyasaya AMD Turion™ X2 Ultra Dual-Core Mobil İşlemcisi ya da AMD Turion X2 Dual-Core Mobil İşlemci seçenekleri ile sunulacak tx2, Windows® Vista Home Premium ile beraber gelecek.

HP TouchSmart tx2 şu anda ABD'de http://www.hpdirect.com/ adresinden siparişle satışa sunuldu. Türkiye'de ise Mart ayında 1.499 dolar fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları