HP ProCurve Uzaya Astronot Gönderiyor!

HP ProCurve 2524, yörüngedeki Uluslararası Uzay İstasyonu'na 2007'de kenetlenecek Columbus araştırma modülünde kullanılacak.

HP ProCurve Uzaya Astronot Gönderiyor!

Uluslararası Uzay İstasyonu, dünya etrafındaki yörüngesinde bilimsel araştırmalar yapmayı sürdürüyor. İstasyonun bu çabalarına destek vermek üzere 2007'de fırlatılması planlanan Columbus modülünde bilimsel araştırmaların en sağlıklı şekilde yapılması için HP tarafından üretilen ProCurve 2524 Switch kullanılacak.

4,5 metrelik Columbus, tıp, madde bilimi ve akışkan fiziği ile ilgili binlerce deneyde kullanılacak. 10 yıllık bir ömrü olması planlanan Columbus'ta kullanılacak teknik donanımın da kendi alanının en iyisi olması gerekiyor. Avrupa Uzay Ajansı, Colmbus'un Ethernet anahtar altyapısı için uzun araştırmalardan sonra en uygun çözümün HP ProCurve 2524 Switch olduğuna karar verdi. ProCurve 2524, performans, radyasyon, dayanıklılık, mekanik sağlamlık ve üstün yönetim özellikleri nedeniyle diğer üreticilerin çözümlerini geride bırakarak uzaya gitmeye hak kazandı.

Columbus'ta bir veri yönetim sistemi ve yerel ağ araştırma modülünün iç bağlantılarını sağlayacak. Bu bağlantı üzerinden Uzay İstasyonu ve Columbus arasında kesintisiz veri aktarımı gerçekleştirilecek.

ProCurve 2524, Columbus ile birlikte uzaya gidecek ilk ticari Ethernet anahtarı olacak. Öte yandan, Columbus'un 400 kilometre uzaktaki yörüngede çalışacak olması nedeniyle Avrupa Uzay Ajansı, ProCurve'un "ertesi iş günü değiştirme" taahhüdünden gönüllü olarak vazgeçtiğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları