HP ve Dell krizden nasıl etkilenecek?

Yavaşlayan ekonomik büyüme, dünyanın bir ve iki numaralı PC üreticilerini vurabilir mi?

Kriz devleri vurur mu?

Dünyanın bir numaralı kişisel bilgisayar üreticisi (PC) HP ve iki numarası Dell'in ürünlerine olan talepteki büyümenin yavaşlamasıyla beraber, iki dev şirketin bu durumu nasıl atlatabileceği konuşuluyor.

Global bir şirket olduğu için başarısını daha çok Amerika dışındaki ülkelerdeki satışlara borçlu olan Dell ve HP'nin bu ülkelerde meydana gelen ekonomik bunalımlardan olumsuz yönde etkilendiği ifade edilirken, ürünlerine olan tüketici harcamalarının da yavaşladığı yine analistlerce kaydedilen bir diğer önemli nokta olarak öne çıkıyor.

Yine analistlere göre HP'nin yılın üçüncü çeyreği için göstereceği kazancın 2.11 milyar Dolar olması beklenirken, Dell'in ise 721.4 milyon Dolar kazanç göstereceği sanılıyor.

Robert W. Baird & Co Inc.'de çalışan analist Jayson Noland, HP'nin Brezilya başta olmak üzere Hindistan, Çin ve Rusya'daki satışlarının gayet iyi gittiğini ifade ederken, bu ülkelerin devasa büyüklükteki ekonomilerinin satışlara olumlu katkısının olduğunu vurguladı.

HP'nin %15 ila 25 arasında yıllık büyüme gücüne sahip olan Çin'de satış grafiğini arttırmaya çalıştığının altını çizen Noland, şirket gelirlerinin neredeyse %70'inin Amerika dışındaki ülkelerden sağlandığını da sözlerine ekliyor.

Okuyucu Yorumları