HP ve DreamWorks, Shrek 2’yi Sunar!

HP ve DreamWorks, dijital film yapımcılığının geleceğini belirleyecek teknolojileri duyurarak, işbirliklerinde yeni bir sayfa açtılar.

HP ve DreamWorks, Shrek 2’yi Sunar!

DreamWorks Animasyon, HP ile 2001 yılından beri sürdürdüğü teknoloji ortaklığı ve işbirliği doğrultusunda, gelişmiş animasyon karakterlerini hayata geçiriyor. Bu yeni teknolojinin en güzel örneklerini, yeni gösterime giren “Shrek 2” filminde izlemek mümkün.

HP’nin, DreamWorks işbirliği ile geliştirdiği URS (Utility Rendering Service) teknolojisi, dijital animasyon oluşturma aşamasında karşılaşılan önemli ve maliyetli bir soruna cevap veriyor. URS, yüksek kalitede bir animasyon filminin yapımında gerekli olan yüksek bilgi işlem gücünün yönetimi için, basit, esnek ve ölçeklenebilir bir çözüm sunuyor.

DreamWorks, farklı coğrafi mekanlarda bulunan ekipler arasındaki bağlantının kurulmasını sağlayarak işbirliği kapasitesini en üst düzeye çıkarmak için, HP ortaklığıyla VSC (Virtual Studio Collaboration) projesini geliştirdi.
Yeni çözümlerle HP, gerek prodüksiyon aşamasında üst düzey bilgi işlem gücü sağlayarak, gerekse coğrafi açıdan dağınık çalışma ortamlarındaki yaratıcılık sürecine güç katarak, Hollywood’un baş animasyon stüdyosu DreamWorks’e, altyapı destekçisi olarak hizmet veriyor.

Maliyetler, Çevik Teknoloji ile Düşüyor
HP URS teknolojisi, HP’nin Palo Alto’daki laboratuvarlarında görevli araştırmacılar tarafından, Linux’la çalışan HP ProLiant DL360 sunucular ve HP ProCurve ağ anahtarları dahil, sektör standardı sistemlere dayalı, 1000 işlemcili bir teknoloji çiftliği kullanarak geliştirildi.

HP URS teknolojisi DreamWoks’e, gösterimde olan “Shrek 2” filminin son sahnelerinin yapımında, üst düzey kapasite kullanma esnekliğini verdi. Şu ana kadar ilk kez bir animasyon şirketi, renk, doku, ışık ve üç boyutlu karakter modellerine ve sahnelere özel efektler getiren kritik dijital rendering işlemi için, kendi sınırları dışına çıkarak, farklı bir teknoloji kullandı.

HP’nin “Adaptive Enterprise – Kurumsal Çeviklik” stratejisinin önemli bir bileşeni olan URS gibi bilgi işlem hizmetleri, tahmin edilenin üzerinde esneklik, performans, güvenilirlik ve uygun maliyet sunma potansiyeli ile, eğlence sektörü için yeni ve daha ekonomik bir model oluşturuyor.

Okuyucu Yorumları