HP ve Nvidia'dan VR Ready

VR Ready, HP Z İş İstasyonları GPU Teknoloji Konferansı'nda görücüye çıktı.

VR Ready'ler tanıtıldı

HP, NVIDIA ile gerçekleştirdiği güçlü iş birliğini duyurdu. İş birliği kapsamında, 3D içerik üreticilerinin, medya profesyonellerinin, oyun ve uygulama geliştiricilerinin ve diğer profesyonellerin görsel açıdan etkileyici ve sürükleyici sanal gerçeklik deneyimleri yaratmaları mümkün olacak.

Yeni HP Z İş İstasyonu konfigürasyonları NVIDIA VR Ready özelliği ve NVIDIA Quadro profesyonel GPU ile donatılmış bulunuyor. Yeni konfigürasyonlar, içerik üreticilerine ihtiyaç duydukları kusursuz ve doğru Sanal Gerçeklik deneyimi performansını sağlıyor. Her bir konfigürasyon, ilham verici ve sürükleyici içeriklerin sorunsuz bir şekilde oluşturulmasını sağlamak amacıyla, sanal gerçeklik gözlüğü HTC Vive ile test edilmiş bulunuyor. HP ve NVIDIA, sistemlerin duyurusunu NVIDIA'nın San Jose Kongre Merkezi'nde gerçekleşen GPU Teknoloji Konferansı'nda yaptı. Mükemmel içerik yaratmak için gerekli yapılandırma özelliklerine sahip, ikili NVIDIA Quadro M6000'nin bu çeyrek içerisinde 24GB kartlarla sunulması planlanıyor.

HP Kurumsal ve Perakende Çözümler Satış Müdürü Emre Er konu hakkında şu açıklamayı yapıyor: "İçerik üreticilerinin ve tasarımcıların içerik geliştirme yöntemlerini değiştirmek adına, görsel açıdan öne çıkan, sürükleyici ve kullanılabilir yeni bir cephede atılım başlatıyoruz. NVIDIA grafik çözümleriyle donatılmış HP Z masaüstü iş istasyonları, içerik geliştirmenin bu yeni dönemi için ideal kombinasyonu oluşturuyor."

Önerilen konfigürasyonları kullanan içerik yapımcıları, en karmaşık veri kümeleriyle bile, çerçeve hızı bazında ileri derecede yüksek hızlarda ve düşük gecikme süreleriyle üstün Sanal Gerçeklik performansını elde edebiliyor. Bu performans faktörleri, sanal gerçeklik gözlükleri ile Sanal Gerçeklik deneyiminin içerik yaratıcıları ve tüketiciler için doğru, konforlu ve ilgi uyandırıcı bir şekilde uygulanması bakımından kritik önem taşıyor.

İki adet NVIDIA Quadro M6000 24GB ekran kartı ile güçlendirilen bu yeni sistemler ve HP Z840 masaüstü iş istasyonunun NVIDIA VR SLI (Ölçeklenebilir Bağlantı Arayüzü) teknolojisiyle sistemin işleme gücü iki kat daha verimli kullanılabiliyor. Sadece ikili GPU ile güçlendirilen masaüstü sistemler bu düzeyde bir performansı sağlayabiliyor. Böylelikle en zorlayıcı Sanal Gerçeklik uygulamaları sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca, HP'nin, Dual M6000 24GB ekran kartlarını taşıyan sistemler, NVIDIA'nın GPU Affinity API (Uygulama Programlama Arabirimi) ve Sanal Gerçeklik Senkronizasyon teknolojisiyle performansı en üst düzeye çıkartırken görüntü yırtılmasını da ortadan kaldırıyor.

NVIDIA Profesyonel Görselleştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Pette, şunları söylüyor: "Sanal Gerçeklik, oyunun ötesinde, ilaç, mimarlık, eğitim, ürün tasarımı ve perakende gibi alanlarda günlük yaşamı kapsayacak bir şekilde devrim niteliğindeki değişiklikleri de beraberinde getiriyor. VR Ready (Sanal Gerçeklik Uyumlu) girişimimiz profesyonel kullanıcıların Sanal Gerçeklik teknolojilerine daha kolay adapte olabilmelerini, daha bilinçli kararlar alabilmelerini ve en iyi çalışmayı gerçekleştirmelerini sağlıyor."

Ürün geliştirme, mimarlık, mühendislik ve inşaat, medya ve eğlence, petrol ve gaz arama, eğitim, araştırma ve sağlık alanlarında görev yapan profesyonel uygulama geliştiriciler, NVIDIA Quadro M5000 ile donatılmış HP Z240 İş İstasyonuna, NVIDIA Quadro M6000 ile donatılmış HP Z640 İş İstasyonuna, ve çift NVIDIA Quadro M6000 grafik çözümüyle donatılmış HP Z840 İş İstasyonuna ve sertifikalı konfigürasyonlarına güvenebilirler.

Fiyat ve erişim

NVIDIA VR Ready HP Z İş İstasyonları için fiyatlandırma $4,363'dan başlamaktadır. Sistemler ve Dual M6000 24GB ekran kartları şu anda aksesuar seçeneği olarak ve Mayıs ayında entegre bir şekilde temin edilebilir. Vive by HTC sanal gerçeklik gözlüğü ayrı olarak satılmaktadır.

Okuyucu Yorumları