HP'nin müzik servisi HP Lounge mercek altında

HP'nin sizlere özel hazırladığı yeni ve heyecan verici servisi HP Lounge ile tanışın!

Çok özel bir test: HP Lounge

CHIP test merkezi olarak hem yazılım he donanım incelemelerimizle Türkiye'deki teknoloji meraklılarına rehber olmayı hedefliyoruz. Bu videomuzda çok özel bir ürünü, HP kullanıcıları için özel olarak hazırlanmış olan HP Lounge servisini mercek altına alacağız, klasik tabiriyle bir unboxing gerçekleştireceğiz.

HP kullanıcıları için özel olarak hazırlanan HP Lounge ise HP bilgisayarlarda, laptop ve ikisi bir arada ürünlerde müzik dinleme deneyimini hem pratik hem de detaylı bir şekilde HP kullanıcılarına ulaştırmayı hedefliyor. HP, UMG ve Microsoft'un bir ortak girişimi olan HP Lounge içerisinde sadece müzik yok. Hayran olduğunuz yerli ve yabancı sanatçıların veya grupların sosyal medyadaki tüm paylaşımları, videoları, video klipleri ve daha fazlasının yer aldığı HP Lounge aynı zamanda düzenli olarak gerçekleştirilen yarışmalarla kullanıcılarının heyecanını her zaman en üst düzeyde tutmayı ve HP'yi tercih eden kullanıcıları çarpıcı ödüllerle mutlu etmeyi amaçlıyor.

Windows 8 ve üstü tüm bilgisayarlara hazır

Windows 8 ve üstü tüm bilgisayarlara hazır

Bir Windows uygulaması olarak sisteme yüklenen HP Lounge yeni HP bilgisayarlarla beraber kurulu olarak geliyor. Halihazırda Windows 8 ve üstü kullanan veya sistemini Windows 7'den Windows 10'a terfi eden kullanıcılar ise Windows uygulama mağazasından uygulamayı kolayca sisteme yükleyebiliyorlar. HP Lounge uygulamasının sadece HP bilgisayarlarda çalıştığının da altını tekrar çizmeyi ihmal etmeyelim. Uygulamayı yüklemek için Windows uygulama marketine uğramak yeterli. Sisteme hızla yüklenen uygulama birkaç dakika içinde kullanıma hazır hale geliyor. Artık yüzlerce sanatçının binlerce şarkısına sadece bir adım uzaktasınız!

HP Lounge uygulamasını kurduktan ve kullanıcı kimliği bilgilerini kullanarak veya Facebook ile giriş yaptıktan sonra sizin böyle bir ekran karşılıyor. Bu ilk ekranda en son eklenen şarkıları, haberleri ve videoları görebilirsiniz. Sizler için özel olarak hazırladığımız unboxing videomuzun bu bölümünde uygulamanın ana hatlarını kısa kısa gezecek ve en ilginç özelliklerini sizlere aktardık.

Dünyanın bütün müziği

Dünyanın bütün müziği

Dünyanın bütün müziği HP Lounge ile elinizin altında dersek yanlış söylemiş olmayız. Birkaç tıklama ile sizler için daha önceden hazırlanmış olan radyoları dinlemeye başlayabiliyorsunuz. Radyolar belirli müzik türlerine veya ruh hallerine göre ayrılmış durumda ve buradan seçiminizi yapıp dinlemeye başlayabiliyorsunuz. 10 yıllık dönemlere ayrılmış çalma listeleri de nostalji yaşamak isteyen müzikseverleri bekliyor. Tüm bunların dışında, dinlemek istediğiniz yerli veya yabancı şarkıcı veya grup olduğunda arama seçeneğini kullanarak istediğiniz sanatçının veya grubun istediğiniz şarkısına kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Bir şarkı veya listenin tamamını dinlerken HP Lounge uygulamasını arka plana atarak günlük çalışmanıza devam edebilirsiniz. Son derece kullanışlı bir Windows uygulaması olan HP Lounge Windows çubuğunda sizi bekliyor olacak. Fare veya dokunmatik olarak şarkıları durdurabilir, başlatabilir veya bir sonraki – önceki şarkıya geçebilirsiniz. İstediğiniz anda uygulamaya dönmeniz de tek bir dokunuşunuza bakıyor.

Sıradan bir online müzik çalar değil

Sıradan bir online müzik çalar değil

HP Lounge uygulamasını sıradan bir online müzik çalardan farklı yapan birçok özellik var. Bunların başında video ve sosyal medya içerikleri geliyor. Günümüzde müziği sadece dinlemekle kalmıyoruz. Müziği görmek de istiyor, bu müziği bizim için üreten veya hayranı olduğumuz sanatçıların veya grupların güncel olarak neler yapmakta olduğunu da merak ediyoruz. HP Lounge uygulamasında her sanatçı için özel bir sosyal medya entegrasyonu bulunuyor. Sanatçıların Twitter, Facebook veya Instagram'daki son sosyal medya paylaşımlarından onlar hakkındaki en son haberlere, video haberlere ve video kliplere bu alanı kullanarak ulaşabiliyorsunuz.

Sonuç olarak...

Bu videomuzda HP, UMG ve Microsoft ortaklığı ile HP kullanıcıları için hazırlanan ve online müzik servislerinin bir adım ötesine geçmeyi başaran HP Lounge uygulamasını mercek altına aldık. Hayranı olduğunuz sanatçı ve gruplarının şarkılarını dinlemeyi odağına alıp, üzerine eklediği katma değerli servislerle HP kullanıcılarına çok farklı bir deneyim yaşatan HP Lounge uygulamasını tüm HP kullanıcılarının mutlaka denemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir yıl boyunca tüm HP kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan HP Lounge özellikle profesyonelce hazırlanmış olan yerel içeriği ile de öne çıkıyor. Bir başka unboxing videosunda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın, kendinize iyi bakın.