HSBC Türkiye'ye hacker şoku!

Türkiye'de faaliyet gösteren bir bankanın kredi kartı bilgileri çalındı. İşte o banka ve yaşananlar!

Türkiye'ye hacker şoku!

HSBC, Türkiye'deki 2.7 milyon müşterisinin kart bilgilerinin çalındığını açıkladı. Banka, yapılan saldırıyı fark eder etmez gerekli önlemleri aldığını ve gerekli yasal işlemleri başlattığını ilan etti.

Hürriyet'in haberine göre HSBC, açıklamasında "Müşterilerimiz için, bu olaydan kaynaklanan herhangi bir risk yoktur" dedi.

HSBC'den gelen açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Bankamız, yakın zamanda kredi kartları ve banka kartları sistemlerine yönelik bir siber saldırı tespit etmiş ve durdurmuştur. Olayla ilgili başlattığımız inceleme, BDDK ve ilgili diğer resmi kurumlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği içerisinde devam etmektedir. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Bankamızın kart operasyonları normal akışına uygun olarak sürmektedir.

Söz konusu olay neticesinde, yaklaşık 2.7 milyon müşterimize ait kart ve kartın bağlı bulunduğu hesap numarası, kart son kullanım tarihi ve kart sahibi ismine ulaşılmıştır. Müşterilerimize ait başka herhangi bir finansal veya kişisel bilgiye ulaşıldığına dair bir bulgu yoktur. Tüm işlemler için kontrol ve izleme düzeyleri artırılmış, ilave güvenlik önlemleri uygulamaya alınmıştır.

Müşteri bilgilerinin gizliliği ve güvenliği, en büyük önceliğimizdir. Tüm müşterilerimize Bankamız tarafından gerekli bilgilendirme yapılmış ve özür dilenmiştir. Müşterilerimiz açısından bu olaydan kaynaklanan herhangi bir finansal risk bulunmamaktadır. Müşterilerimiz, bankacılık işlemlerine güvenli bir şekilde devam edebilirler."

Okuyucu Yorumları