HTC 10, CHIP Online'ın zorlu testinde!

Güçlü bir akıllı telefondan beklenen hemen her şeyi sunan HTC 10'u, CHIP Online'ın çok özel testine soktuk...

HTC 10, CHIP Online'ın zorlu testinde!

Güçlü bir akıllı telefon isteyenleri şöyle alalım: CHIP Online olarak gerçekleştirdiğimiz özel videolarımızın bu seferki konuğu HTC 10. Hatırlayacak olursanız daha önce HTC One M7 ile dünyanın ilk tamamen metal akıllı telefonunu üreten HTC, bu sefer de amiral gemisi segmentinde HTC 10'la fark yaratıyor. Peki, HTC 10 sizlere neler sunuyor? Hemen başlayalım...

Güçlü bir akıllı telefon arıyor, ancak tasarımıyla da farklı olmasını istiyorsunuz. O halde HTC 10 tam sizin aradığınız model olacak. İnce detaylarıyla üstün bir görsel anlayış sunan HTC 10, tasarımında metal ile camı bir arada kullanarak; eğik kesimli kenarlar, sofistike çift dokulu yüzey ve ince işçiliğe rağmen sağlam yapısıyla dikkat çekiyor.

Detaylara baktığınızda, cam ön yüzey ile metal gövdenin nasıl pürüzsüz şekilde birleştiğini görebilir, hoparlörlerin daha ince bir görünümle -ama yüksek ses kalitesiyle beraber- hazırlandığını fark edebilir ve hatta güç düğmesinin dahi, anında tıklanmak için nasıl özel olarak tasarlandığının ayrımına varabilirsiniz.

Bunca ince işliğe karşın HTC 10 sağlamlık konusunda da kanıtlar sunuyor: Günlük çarpmalar, vurmalar ve çiziklere karşı HTC uzmanları tarafından acımazsızca test edilen, 10 binden fazla düşme, çizilme ve aşınma testlerine maruz bırakılan HTC 10, -20 ila 60 derece ısılara karşı da tam dayanıklı. Yüksek sağlamlıktaki gövdesi ve Gorilla Glass 4 ile korunan ekran camıyla birlikte HTC 10, elinizden kayıp gittiğinde içiniz cız etmeyecek bir telefon.

Zevkinize göre gri ve gümüş renk seçenekleriyle gelen HTC 10, 5.2 inç boyutunda ve 2K çözünürlüğündeki ekranıyla muhteşem görüntü kalitesi sağlarken, performansıyla da bir amiralden beklenebilecek gücü sunuyor. Geniş, parlak ve en küçük, en hızlı parmak hareketini dahi hisseden ekranı, güvenlik için parmak izi okuyucusu, üstün performans sağlayan Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisi, tam 4 GB RAM'i ve 4.5G internet hızını CAT 9 ile en üst seviyede avucunuzun içine getiren HTC 10, yıllarca yanınızda olmak için hazırlandı.

Kamerada dünyada bir ilk

HTC 10, günümüzün en iyi kameraya sahip akıllı telefonlarından biri. Bu başarısını DxOmark'tan 88 puan alarak gösteren HTC 10, dünyada yine bir ilk olarak, bir akıllı telefonda hem ön hem arka kamerada OIS özelliğini sunan ilk model oluyor. Bu iki üstün kamera yeteneğini test etmek için boğaz turuna çıkmayı uygun bulduk. Bakalım HTC 10, nasıl kareler yakalayacak...

Dünyada bir ilk olarak hem ön hem arka kamerada optik imaj sabitleme özelliği getiren HTC 10, böylece hangi kamerayı kullanırsanız kullanın, yüksek parlaklıkta, net ve sarsıntısız fotoğraflar üretmenizi sağlıyor. Sadece fotoğraf değil, video kayıt noktasında da tam 4K çözünürlükte harika kayıtlar yapabiliyor.

12 megapiksel çözünürlüğündeki UltraPiksel2 arka kamera; f/1.8 diyafram açıklığı ile her çekimde yüzde 136'ya kadar daha fazla ışığı lensten içeri alarak, düşük ışıkta bile parlak ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekerken, lazer otofokusu ve yalnızca 0,6 saniye kadar kısa sürede netleme hızıyla, hiçbir anı kaçırmanıza izin vermiyor.

Çift tonlu çift LED flaşıyla gece çekimlerinde de yanınızda olan HTC 10, profesyonel moduyla bir dizi profesyonel seçeneği parmaklarınızın ucuna getirirken, ağır çekim, hızlandırılmış çekim ve kuşkusuz RAW biçimi dahil gelişmiş seçenekleri sunuyor. Baştan aşağı daha sezgisel olacak şekilde tasarlanan kamera ile video çekerken, ses kalitesi de önem arz ediyor. Video çekimleri için dünyanın ilk stereo 24-bit Yüksek Çözünürlüklü ses kaydını gerçekleştirebilen akıllı telefon olan HTC 10, böylece artık konserlerde en kaliteli videonun sizde olmasını sağlayacak. Videoyu tekrar tekrar izlediğinizde, anı bir kez daha sanki oradaymışçasına yaşayacaksınız.

BoomSound ses kalitesi

HTC dendiğinde akla gelen öğelerden biri de kuşkusuz ses oluyor. BoomSound ile ses kalitesinin hakkını veren HTC 10, yenilenmiş BoomSound Hi-Fi hoparlörleri ile bir akıllı telefonda woofer ve tweeter birlikteliğini melodilere taşıyor. Üzerinde iki hoparlör taşıyan ve bunları woofer ile tweeter şeklinde atayan HTC 10, ayrıca her birini özel birer amfi ile destekliyor. Sonuç, kuşkusuz akıllı telefonlarda rakipsiz bir ses kalitesi olarak karşımıza çıkıyor.

Hi-Res ses desteği getiren HTC 10, 24-bit DAC ile zenginleştirilen hoparlörleriyle üst düzey bir ses kalitesi sunuyor. Ancak iş yalnızca hoparlörlerde bitmiyor elbette. HTC, yeni amiralinde kişiye özel ses profil sistemi de getiriyor. Bu özelliği aktif olarak kullanacağınız nokta ise HTC 10'un harika kulaklıkları. Harika diyoruz çünkü HTC 10'un kulaklıkları Yüksek Çözünürlüklü ses onaylı ve HTC'nin şu ana kadarki en iyi kutu içi kulaklıkları. Sesi net, zengin ve çevre gürültülerinden arıtarak ileten bu kulaklıklar, gündem ne olursa olsun her gün keyfinizi yerine getirmeye yetecek. Ayrıca kulaklık çıkışına özel bir dahili amfi daha olduğunu ve kulaklık çıkışı için dahili DAC da bulunduğunu belirtelim.

Arabirimiyle yenilikçi

HTC 10, yalnızca teknik altyapısıyla değil, bunu kullanıcı deneyimine yansıtmasıyla da konuşulacak bir amiral gemisi. En güncel Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini getiren telefon, HTC'nin vazgeçilmez Sense arayüzünün de en güncel sürümünü ekrana taşıyor. Yılların tecrübesini yeni özelliklerle işleyen HTC uzmanları, bir kez daha geniş tema seçenekleri ve kişiselleştirme yeteneklerini son modellerine aktarmışlar. Bunlardan biri, HTC Freestyle Düzeni.

HTC Freestyle, sizi ekran ızgaralarından kurtarmak üzere tasarlandı. Ekrandaki simgeleri, çıkartmaları ve widget'ları, ekran üzerinde istediğiniz her yere sürükleyebilir, Android'in koyduğu kuralların dışına çıkabilirsiniz. Simgeleri düzenleyebilir, üst üste getirebilir, gruplayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Yani HTC 10'la birlikte artık serbest yerleşime geçiyor, kendi telefonunuzda, olması gerektiği gibi kuralları kendiniz belirliyorsunuz.

Sadece bu da değil; HTC, Google ile bir anlaşmaya vararak tekrarlanan uygulamaları HTC 10'da sadeleştirmeye gidiyor. Bu da HTC 10'da önceden yüklenmiş daha az uygulama ile karşılaşacaksınız demek. Peki, bu ne anlama geliyor? Daha fazla boş depolama alanı, daha az bellek kullanımı ve daha az göz yorgunluğu ile kafa karışıklığı... HTC, 10'da sadece size yer veriyor. Ve bunu Temalar ile de destekliyor.

En güncel HTC Temalar sürümü ile gelen HTC 10, telefonunuzu zevkinize göre düzenlemenize, simgelerinden arkaplanına, seslerinden kontrol biçimine değil, sözün sizde olmasını sağlıyor.

Ve ekstrem test!

HTC 10'un ön kamerası, dünyada bir ilke imza atıyor. Neden mi? Çünkü HTC 10, ön kamerasında OIS desteği olan dünyanın ilk akıllı telefonu unvanına sahip. Yani bu telefonun ön kamerasıyla, tıpkı arka kamerasıyla da olduğu gibi, sarsılmayan, net ve kayıpsız videolar çekebiliyorsunuz. Biz de CHIP Online olarak bunu farklı bir şekilde test etmeye karar verdik.

Hemen yukarıdaki videoda HTC 10'la buggy'lerle arazide meşakkatli bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu süre zarfında da tüm videoları HTC 10'un ön ve arka kamerasıyla kaydedeceğiz. Bakalım sonuç nasıl olacak...