HTC CEO'su: "Çok mutlu bir anlaşmamız var"

HTC CEO'su, Apple'a ödedikleri iddia edilen paralara adeta güldü geçti ve bakın neler dedi neler...

"Biz çok mutluyuz!"

HTC CEO'su Peter Chou, Apple'a telefon başına 6-8 dolar ödediklerine dair tahminler için "bu tahminler çok ama çok yanlış" dedi.

HTC, Apple ile yaptığı lisans anlaşması sonucunda rakibine sattığı ürün başına belirli bir miktar ödeme yapmayı kabul etmişti. Chou, 6-8 dolar olarak tahmin edilen bu ödemelerle ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: "Bu tahminlerin temelsiz ve çok, çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu çok abartılı bir rakam, ama herhangi bir rakamla ilgili yorum yapmayacağım." "Bence çok, çok mutlu bir anlaşmamız var."

Apple patentlerini çiğnediği için mahkemenin 1 milyar dolar ceza kestiği Samsung ise şu sıralar ABD mahkemesinden Apple-HTC anlaşmasının detaylarını elde etmeye çalışıyor. Koreli şirketin amacı, ABD'de ürünlerinin satışının durdurulmasını engelleyerek benzer bir anlaşma yapmak. Bunun yanında Samsung, Apple'ın HTC ile yaptığı anlaşmada HTC'nin ihlal ettiği patentler ile kendisinin ihlal ettiği Apple patentleri arasında eşleşmeler olması durumunda, maddi tazminatın yeterli olacağını öne sürmeye hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları