HTC'den 2 büyük yalanlama!

Cep telefonu devi HTC, son dönemde kafaları meşgul eden iddialar hakkında ilk kez konuştu!

HTC'den 2 büyük yalanlama!

Google'ın Motorola'yı satın alması, başta HTC ve Samsung olmak üzere, Android işletim sistemli akıllı cep telefonları üreten şirketlerin de sıkça gündeme gelmesine neden oluyor. Çok konuşulan bir senaryo ise, bu satın almanın, bugüne dek Android ile büyük başarılar kazanan üreticilerin yavaş yavaş Microsoft ve Windows Phone 7 tarafına kayabileceği. Bir diğer senaryo ise, bu şirketlerin kendi işletim sistemlerini geliştirme yoluna gidebileceği...

HTC CEO'su Peter Chou ise, geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal'a verdiği ropörtajında her iki senaryoyu da kesin bir dille reddetti. Chou, Google'ın Motorola'yı satın almasının tamamen patentlerle ilgili olduğunu söyleyerek, satın alma işleminin, Android'i ve dolayısıyla kendilerini korumak amaçlı yapıldığının altına çizdi. HTC CEO'su, son dönemde patent ihlali davalarıyla sık sık gündeme gelen Android'i rahatlatacağını düşündüğü bu olayı alkışladığını da sözlerine ekledi.

Kısacası HTC'nin şimdilik önceliği Windows Phone 7'ye vermeye başlamak ya da kendi işletim sistemini geliştirmek gibi bir niyeti yok. Tam aksine, bundan böyle işlerin daha kolay olacağı yönünde bir inanışın hakim olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Okuyucu Yorumları