HTC'den büyük patent zaferi

Apple, aralarında bu önemli patentinin de bulunduğu davada HTC'ye karşı hezimete uğradı!

HTC'nin büyük zaferi

İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin Apple ve HTC arasındaki patent savaşında HTC'den yana karar vermesi, uzun süredir devam eden çekişmenin sona yaklaştığının bir işareti olabilir.

Mahkemeye göre çoklu dokunmatik girişi, hareket ile kilit açma ve listenin sonuna gelindiğine gösterilen "sekme" efekti ile ilgili patentler bütünüyle veya kısmen geçersiz sayıldı. Patentler, "fazlasıyla belirgin" olması nedeniyle İngiltere'de dikkate alınmayacak.

Bu kararın ardından zafer sevinci yaşayan HTC, yaptığı açıklamada "Apple'ın ihlal ettiğimizi söylediği 4 patentten 3'ü geçersizdi ve HTC, dördünücüsünü de ihlal etmedi." Apple'ın geçersiz sayılan patentleri arasında ünlü "kaydırarak kilit açma" patenti de bulunuyor.

Bu karar, üreticilerin Apple'ın hak sahibi olduğu bu özellikleri kullanabilecekleri ve davanın diğer davalar için örnek teşkil edebileceği anlamlarına geliyor.

Bununla birlikte Apple'ın bu karara da itiraz edeceği düşünülüyor. Dolayısıyla bu davanın tamamen kapanmış olduğunu söylemek henüz mümkün değil.

Okuyucu Yorumları