HTC'den WP8'li iki yeni cep bombası!

HTC, Microsoft'la olan aşkını tazeledi ve iki yeni cep canavarını resmen tanıttı!

HTC'den 2 yeni cep daha!

Microsoft'un Windows Phone 8 işletim sistemi şu sıralarda, Nokia, Samsung ve hatta ZTE gibi üreticilerin onu benimsemesiyle oldukça hareketli günler geçiriyor. Şimdi ise HTC, bugün düzenlediği etkinlikte yeni Windows Phone 8'li ceplerini tanıttı. HTC'nin tanıttığı iki yeni cep, şirketin Windows Phone 8'li amiral gemileri olacaklar.

Bu ceplerden ilki olan "Windows Phone 8X", HTC'den Graham Wheeler'a göre sıfırdan tasarlanmış ve Metro arayüzünün döşemelerini temel alıyor. 4.3 inç'lik 720p çözünürlüğünde bir ekrana sahip Windows Phone 8X, 1.5GHz çift çekirdekli işlemciye, 1GB RAM'e, 16GB depolama alanına ve NFC desteğine sahip. 1080p video kaydedebilen 8MP'lik bir arka yüz kamerasına sahip cihaz, 2.1MP'lik ön yüz kamerası ile Skype görüşmelerine izin veriyor. f/2.0 lensi ve BSI sensörü sayesinde 8X, ışıklandırmanın yeterli olmadığı yerlerde başarılı fotoğraflar çekebiliyor. Dört renk seçeneğiyle sunulacak olan 8X'in sevkiyatı, Kasım ayının başlarında başlayacak.

HTC'den orta seviye bir cep: Windows Phone 8S

HTC'den orta seviye bir cep: Windows Phone 8S
Görsel: The Verge

HTC'nin tanıttığı ikinci cep "Windows Phone 8S" ise orta seviye cepler arasında yer almayı hedefliyor. 4.0 inç'lik WVGA ekrana sahip telefon, çift çekirdekli 1GHz S4 işlemciye, 512MB RAM'e, 4GB depolama alanına sahip. Cihazın arka yüzünde 5MP'lik bir kamera bulunuyor. 8S'in bir ön yüz kamerası yok. Ancak depolama alanını bir microSD kartı ile genişletmeniz mümkün. Her iki cepte de Beats Audio teknolojisi kullanılıyor, ancak 8S'de Beats entegrasyonunu destekleyen ek ses güçlendiriciler bulunmuyor.

8S de 8X gibi 4 farklı renk seçeneğiyle Kasım ayının başlarında satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları