HTC Desire HD, devlerle karşı karşıya!

HTC Desire HD, iPhone 4 ve Samsung Galaxy S karşı karşıya! Hangi telefon hangi alanda daha iyi?

3 dev karşı karşıya!

Dünyanın en popüler akıllı telefonu hiç şüphesiz Apple'ın iPhone'undan başkası değil. Ancak diğer firmalar da bir yandan boş durmuyor. HTC de bu firmalardan, ve Desire HD ile oldukça iddialı.

Bu yazımızda HTC Desire HD'yi Samsung Galaxy S ve iPhone 4 ile sizin için karşılaştırıyoruz. Hangi telefon, hangi alanda daha üstün olduğunu, farklarını detaylı bir şekilde görebilmek için yazımızın devamını okuyun.

İşletim sistemi

HTC Desire HD ve Samsung Galaxy S'in ikisi de Android ile çalışıyor. Galaxy S, Eclair 2.1 sürümünü kullanırken, HTC Desire HD ise yeni Froyo 2.2'yi kullanıyor. iPhone 4 ise tabiki Apple'ın iOS 4 işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

İşlemci, ekran ve depolama alanı

İşlemci, ekran ve depolama alanı
Desire HD'nin depolama alanı sadece 1.5 GB

İşlemci

Desire HD, 1GHz Qualcomm Snapdragon 8255 işlemciyle geliyor ve Samsung Galaxy S'in 1GHz ARM Cortex A8 çipiyle aynı hızda. iPhone ise Apple'ın kendi A4 çipini kullanıyor. 1GHz ARM Cortex A8 çekirdeğini kullanan işlemcinın hızı düşürülmüş.

Dokunmatik ekran

HTC Desire, 4.3 inç SLCD 480x800 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahp. Samsung Galaxy S ise, aynı çözünürlükte 4 inç AMOLED ekrana sahip. iPhone, 4 Apple'ın 940x640 çözünürlüğündeki yeni Retina Display ekranını kullanıyor.

Depolama alanı

iPhone 4 16GB ve 32GB'lık seçeneklerle gelirken, Galaxy S için 8GB ve 16GB'lık kapasite arasında tercih yapılabiliyor. Desire HD ise sadece 1.5 GB hafızaya sahip. Desire HD'nin sonraki modelleri üzerindeki Micro SD slotu sayesinde 32 GB'lık kapasiteye kadar yükseltilebiliyor.

RAM boyutu, Kamera ve Bağlantı

RAM boyutu, Kamera ve Bağlantı
HTC Desire'ın 8MP'lik kamerası diğerlerine fark atıyor

Hafıza

Desire HD bu alanda rakiplerinden avatajlı durumda, zira cihaz 768MB dahili bellekle geliyor. Samsung Galaxy S ve iPhone 4 ise 568MB hafızaya sahip.

Kamera

iPhone 4 ve Samsung Galaxy S'in 5 megapiksel'lik kameraları var. Fakat HTC Desire HD, 8 megapiksellik kamerasıyla onları oldukça geride bırakıyor. Üç telefon da 720p HD video kaydedebiliyor.

Bağlanabilirlik

Üç telefon da 3G/HSDPA ve dört bandı destekliyor. WiFi (802.11n'e kadar) ve Bluetooth 2.1 özelliklerinden birini de seçmeniz mümkün. Desire HD ve Galaxy S, USB bağlantısına sahipken iPhone 4, Apple'a özel 32 pin bağlayıcıyı kullanıyor.

Ölçüler, ağırlık ve diğer farklar...

Ölçüler, ağırlık ve diğer farklar...
iPhone 4 diğerlerinden farklı bağlantıya sahip...

Peki diğer farklar neler?

Telefonların üçünde de 3.5mm kulaklık girişi mevcut. Desire HD ve Galaxy S, FM Radyo çalabiliyor. iPhone 4 ise radyo çalmıyor. Yine telefonların üçü de GPS, yakınlık algılayıcısı, pusula, hız algılayıcısı ve ışık algılayıcısı özelliklerine sahip.

Desire HD, Dolby Mobile adındaki bir ses geliştirmesiyle geliyor. Android 2.2 ise Desire HD'nin WiFi noktası işlevini görebileceği anlamına geliyor.

Ölçüler ve ağırlık

Samsung Galaxy S'in boyutu 122x64mm ve 1cm kalınlığında ve iPhone'dan 0.7mm daha kalın. HTC Desire HD ise 123x68mm ve 11.8mm kalınlığında. Desire HD ve Galaxy S boyut olarak iPhone 4'ten daha büyük. En hafif telefon ise 119 gram ile Samsung Galaxy S. Onu 137 gram ile iPhone 4 ve 164 gram ile Desire HD takip ediyor.

Konuşma ve bekleme süreleri (3G özelliği etkin olduğunda)

HTC Desire HD, 320 dakika konuşma süresi sağlıyor, cihazın bekleme süresi ise 490 saat. iPhone 420 dakika konuşma süresine ve 300 saat bekleme süresine sahip. Samsung Galaxy S ise 390 dakika konuşma ve 576 saate kadar bekleme süresi sunuyor.

Okuyucu Yorumları