HTC Desire HD ilk kez testte!

HTC'nin yeni akıllı cep telefonu bombası Desire HD bekleneni verebilecek mi? İşte cevabı...

HTC Desire HD testte!

Cep telefonlarının ekranları büyüyor, büyüyor ve hala büyüyor! 4 inçlik devasa ekranlardan soınra HTC'nin yeni bombası Desire HD, 4.3 inçlik devasa ekranı ile görenleri şaşırtıyor.

1GHz işlemcisi, HD çekim yapabilen 8 megapiksel kamerası, HSPA internet bağlantısı ile donanımda son derece ileri olan Desire HD, akılları çelen bir cep telefonu.

Geri kalan teknik özelliklerine ve de en önemlisi pratikte nasıl sonuçlar sunduğuna baktığımız bu makalede, HTC HD Desire gerçekten bu kadar ilgiyi hakediyor mu görelim...

Boyutlar

Boyutlar
HTC Desire HD

HTC firmasının Android işletim sisteminin başarısındaki payı büyük. HD Desire da bu başarıyı daha da ileri götürmeyi amaçlıyor.

Desire'ın hayranları bu cep telefonunu 6 aydır bekliyor. Sağlam aliminyum kasası ile HD Desire son derece şık ve göz alıcı bir cep telefonu. 123x68x12 milimetrelik boyutları ile küçük elleri olanların pek de rahat kullanamayacağı bir telefon, ama son derece gösterişli.

Mekanik anahtarları olmayan modelin SLCD ekranı 109 mm yani 4.3 inç boyutlarında. Çözünürlükj 480x800 piksel ve ekranın altında 4 dokunmatik tuş yer alıyor. Tepki süresi son derece başarılı olan dokunmatik tuşlar, HTC'nin doğru karar verdiğini gösteriyor.

Ekran

Ekran
HTC Desire HD

İlk modeller Super AMOLED ekrana sahip olmasına karşın artık Sony'nin ürettiği Super LCD ekranlar kullanılıyor.

Bu ekranlar son derece kaliteli bir görüntü sunuyor. Yüksek parlaklık ve kontrast oranları ile Super AMOLED'e son derece iyi bir alternatif olmalarına karşın, arada bariz bir kalite farkı var. Samsung S Galaxy Super AMOLED ya da iPhone 4 Retine Display ile yanyana konulduğunda bu telefonların SLCD ekranlara sahip olan modellerden daha parlak ve canlı olduğu göze çarpıyor.

Bununla birlikte SLCD kesinlikle alınıp kullanılabilecek, üst düzey kalitede bir ekran ve yeni Desire bu açıdan piyasadaki çoğu akıllı cep telefonunu geride bırakıyor.

İşlemci

İşlemci
HTC Desire HD

Çoğu üst düzey cep telefonunun 1 GHz hızında işlemciye sahip olması dikkatinizi çekmiş olabilir.

Hemen hemen hepsi aynı güçte gibi görünse de durum böyle değil. İşlemcilerin gücü sadece saat hızından ibaret değil. HTC Desire HD'de bir ilk yapıldı ve 8255 model Snapdragon işlemci kullanıldı. Bu yeni nesil işlemci sayesinde menüler anında açılıyor, çoklu dokunmatik pürüzsüz çalışıyor ve rekor bir hızla açılıyor.

HD Desire sadece 2.4 saniyede açılarak şaşırtıyor. Önceki modelde bu sürenin 43 saniyede açıldığı düşünülürse, aradaki performans farkı çok daha iyi anlaşılabilir.

Farklı özellikler

Farklı özellikler
HTC Desire HD

Pil ömrüne bakıldığında da sonuçlar son derece parlak. 1230 mAh'lık lityum iyon bataryası ile 4 saat 40 dakikalık konuşma süresi sunuyor.

HTC'nin meşhur Sense arayüzü de Desire HD ile birlikte elden geçirilmiş. Ancak esas gelişme işletim sisteminde: Android sürümü direkt olarak 2.2 Froyo.

HTCSense.com üzerinden bütün önemli bilgileri senkronize etmek,i kişileri kolayca yönetmek ve yeni uygulamalar, duvar kağıtları bulmak mümkün.

Kamera

Kamera
HTC Desire HD

Desire HD'de 8 megapiksellik bir kamera mevcut. Otomatik odaklama yapabilen kamera 720p HD video çekebiliyor. Çifrt LED flaşa sahip olan kamerada açık alanda çekimler son derece başarılı.

Kapalı mekanlardaki çekimlerde ise renklerin biraz fazla zengin ve parlak olması dikkat çekiyor. Bu doğal olmayan bir görüntü sunuyor. HD videolar ise soğuk renklere sahip, piksellenme ve bulanıklık mevcut.

Konuşmaya gelince HD Desire'da seslerde bir parça arkaplan gürültüsü duymak mümkün. Öte yandan diğer tarafa iletilen ses çok daha berrak ve anlaşılabilir.

İnternet

İnternet
HTC Desire HD

WiFi ya da HSPA ile hızlı internet bağlantısı sunan HD Desire son derece başarılı.

HSPA standartı sayesinde teorik olarak 14.4 Mbps internet bağlantısı mümkün oluyor. Bu indirme hızı; gönderme hızında ise 5.76 Mbps mümkün ama elbette bu hızlar mobil internet servis sağlayıcının sunduklarıyla kısıtlanıyor.

USB bağlantısı ile kullanıldığında modem olarak da kullanmak mümkün. HSPA üzerinden test sitesini 13 saniyede açan HD Desire internet tarayıcısı, WiFi üzerinden sadece 3 saniyede sayfayı görüntüleyebildi. Yani mevcut olan her yerde hem hız, hem de internet paketinin limitini doldurmamak için WiFi kullanmanızı öneriyoruz.

Sonuç

Sonuç
HTC Desire HD

Android kullanıcıları için Google Maps üzerinden ücretsiz navigasyon sunan Desire HD'Nin GPS yetenekleri de mevcut.

Sonuca bakacak olursak Android işletim sisteminin önemli bir avantaj olduğunu görüyoruz. HTC'Nin devamlı gelişen ve güncellenen Sense arayüzü ve HTCSense.com üzerinden sunulan hizmetler de önemli artılar oluyor.

Hızlı ve modern işlemcisi, iyi pil ömrü ve en önemlisi devasa ekranı ile son derece tatmin edici bir cep telefonu oluyor. En iyi alternatifleri Supar AMOLED hayranları için Samsung Galaxy S 9000 modeli oluyor.

HTC HD Desire'ın detaylı görsellerini galerimizde bulabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları