HTC efsanesi muradına erdi!

HTC'nin kaderiyle baş başa bıraktığı efsane cep modeline hayat öpücüğü başka yerden geldi!

HTC efsanesi muradına erdi!

HTC Desire HD için Ice Cream Sandwich güncellemesi yayınlamayacağını açıkladığında pek çok kullanıcı hayal kırıklığına uğramıştı. XDA Developer forum üyeleri de bu duruma bozulmuş olacak ki, "iş başa düştü" deyip kendi Android 4.0 versiyonlarını yarattılar.

Kendilerine Team Blackout adını veren bir grup kullanıcı, tam çalışan bir Android 4.0.4 ROM'u geliştirdi. HTC Incredible S için yayınlanan ICS sürümünü temel alan ROM, HTC'nin Sense 3.6 arayüzünü de büyük ölçüde içeriyor. Sürümde ayrıca cihazın performansını arttırmak için bir de overclock kernel'i var.

Hatırlanacağı gibi HTC, Desire HD'nin veri saklama bölümlendirilmesinde yeterli yer olmaması nedeniyle ICS güncellemesinden vazgeçmişti. Team Blackout'un yayınladığı güncellemede ise işletim sisteminin olduğu bölümde kurulum sonrasında 60 MB boş yer kalıyor.

Güncelleme ile ilgili henüz bir şikayet gelmemiş durumda, bu da XDA üyelerinin hataları bulma konusunda ne kadar hızlı olduğu düşünüldüğünde oldukça iyi bir haber. Yine de bu güncellemenin resmi olmaması nedeniyle biraz risk taşıdığını unutmamak gerek.

Okuyucu Yorumları