HTC'nin bir ayağı çukurda mı?

Samsung ve Apple'ın en büyük rakibinin açıkladığı son rakamlar, pek de iç açıcı değil!

Cep devi gidici mi?

Tayvanlı cep telefonu üreticisi HTC'nin Avrupa satışlarının düşmesi, net gelirlerinin ikinci çeyrekte bir önceki seneye göre yüzde 57 düşmesine neden oldu. Şirket, senenin başında da gelirlerinin önceki seneye göre yıldan yıla yüzde 22 düştüğünü duyurmuştu.

Bu oranlar, HTC için gelirlerde 250 milyon dolardan fazla kayıp anlamına geliyor. HTC, sorunu ABD'nin ithalatındaki sorunlara ve beklenenin altında gerçekleşen Avrupa satışlarına bağlıyor.

HTC'nin CEO'su Peter Chou, geçen ay yapılan bir röportajda 2012'nin ikinci çeyreğinde birkaç yeni model piyasaya süreceklerini söylemişti. Ancak bazı analistler, şirketin Galaxy S III ve dördüncü çeyrekte tanıtılacak olan iPhone'un gölgesinde kalacağını düşünüyor. KGI Securities analisti Richard Ko, "Uç nokta piyasada Samsung ve Apple var. Alt nokta piyasada HTC, Çin'de kendine yer edinmek istese de telefonlarının fiyatları rekabetçi değil" diyor. Ko'ya göre HTC'nin ölçeği Samsung ve Apple'a göre çok daha düşük ve kısa dönemde çok daha büyük bir baskı hissedebilir. Ko'nun beklentisi, HTC'nin ikinci çeyrekteki büyümesinin kısıtlı olacağı yönünde.

Okuyucu Yorumları