HTC'nin ilacı Windows Phone mu?

Android'li One'a rağmen toparlanamayan HTC, kurtuluşu Windows Phone'da mı arayacak?

HTC'nin ilacı Windows mu?

HTC'nin üçüncü çeyrek performansı, HTC One gibi tasarım harikası bir cebe rağmen firmanın beklentilerinin çok altında kaldı. Çeyrekte sadece 6 milyon akıllı cep satan firmanın bu durumundan en çok üretim/tedarik sorunları, fikri haklar konusundaki endişeler ve yetersiz pazarlama sorumlu.

Analistler, HTC One satışlarının çeyrekte 2.1 milyon seviyesine düşmüş olabileceğini söylüyorlar. HTC One Mini'de yaşanan üretim sorunları da orta seviye cebin ayda sadece 200 bin seviyesinde üretilmesine izin vermişti. 2012 ve 2013'te finansal sıkıntılar yaşayan HTC'nin bir çeyrekte ilk kez zarara girdiği söyleniyor. HTC'nin sıkıntısının diğer bir kaynağı da, dünya çapında yavaşlayan akıllı cep satışları.

Bunun yanında bazı istatistiklere göre HTC'nin Windows Phone'lu cepleri, 400-500 bin arası satıldı. Bu yüksek satış rakamları, Tayvan merkezli firmayı Windows Phone piyasasında, Nokia ve Samsung'un arkasında üçüncü sıraya getirdi. Son gelişmeler ise HTC'nin kendini Windows Phone'a adaması halinde Microsoft'un yasaklama isteklerini geri çekebileceği. Yasak Nisan 2014'te yürürlüğe gireceğinden HTC'nin düşünecek bolca zamanı olacak

HTC başkanı ve kurucusu Cher Wang, Bloomberg'e yaptığı açıklamada "en iyi teknolojiye ve en iyi ürüne" sahip olduklarını söyledi. Ancak Wang'a göre firmalarının tüketicilerle "daha iyi iletişim kurması" gerekiyor. Wang, bu açıklarını kapatmak üzere çalıştıklarını söylüyor. Wang, zararı kara dönüştürmeye çalışacakları 2014'ün dördüncü çeyreğinin HTC için en zor zamanlardan biri olacağını düşünüyor.

Okuyucu Yorumları