HTC One için CyanogenMod ortaya çıktı!

Çok sayıda HTC One sahibi, merakla bekledikleri iyi haberi sonunda aldılar!

HTC One'a beklenen müjde!

HTC One için geliştirilen CyanogenMod (CM) 10.1, indirmeye sunuldu. Telefonunu özelleştirmeyi ve modifiye etmeyi sevenler, Android 4.2.2 AOSP ROM'unu hemen yükleyip deneyebilirler.

HTC'nin amiral gemisi One için kaynak kodları yayınlandığından bu yana geliştiriciler, ona özel modifikasyonlar geliştiriyorlar. Şimdiye kadar yayınlanan ROM'lar arasında Maximus7 ve TrickDroid bulunuyor. Alman geliştirici "codeworkx" (Daniel Hillenbrand) ise CyanogenMod 10.1'in beta sürümünü yayınladı

Diğer CyanogenMod'ların aksine bu ROM, "Android Open Source Project"i (AOSP) temel alıyor. CyanogenMod içerisinde konum tabanlı profiller, güç menüsü için gelişmiş seçenekler ve ayarlanabilir durum çubuğu yer alıyor. Tam anlamıyla "çıplak" Android olmayan CM, "Trebuchet", "DSP Manager", "Apollo" gibi kendine has bazı uygulamalara beraber geliyor.

HTC One için CyanogenMod 10.1'in bilinen sorunları arasında infrared'in devre dışı bırakılmış olması, bazı Wi-Fi sorunları ve zaman zaman yaşanan kilitlenmeler yer alıyor.

İçerdiği önemli sorunlar nedeniyle CyanogenMod 10.1'i HTC One'da kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Ancak yine de farklı ROM'ları denemeyi seviyorsanız, bu adresi takip edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları