HTC One Mini bu mu?

HTC'nin amiral gemisi One'ın daha küçük bir sürümü olan One Mini'den ilk fotoğraf, internete sızdı!

HTC One Mini bu mu?

Gün geçmiyor ki cep telefonu pazarının hızlı ve heyecanlı oyuncularından HTC'nin amiral gemisi HTC One'ın mini sürümü hakkında yeni dedikodular çıkmasın. Dün yayınlanan ve "güvenilir kaynaklardan" geldiği iddia edilen bir raporda hem bir adet HTC One Mini görüntüsü hem de de teknik detayların bir kısmı yer alıyor.

Görüntü bulanık olduğu için sahte olabileceği üzerinde spekülasyonlar yapılıyor ancak yine de bir başlangıç noktası olarak kullanılabilecek gibi görülüyor. Eğer görüntü gerçekse, karşımızda ekran boyutu 4.3 inçe indirilmiş bir HTC One ile karşı karşıyayız. Performans açısından beğenilen telefonun böyle bir modifikasyon geçirmesi zaten bekleniyordu. Gövde HTC One ile aynı malzemeden, alüminyumdan üretilmiş ve ses sistemi olarak yine Beats Audio kullanılıyor.

Teknik ayrıntılara gelince, HTC One Mini'nin Sense destekli Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi kullandığı, çift çekirdekli 1.4GHz işlemci (büyük ihtimalle Snapdragon 400) kullanacağı söyleniyor. Kameranın yine UltraPixel olacağı, full HD video çekeceği ve Zoe desteği olacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Firmadan gerçek bir açıklama yapılana kadar bunların hepsi bir spekülasyon gibi görünüyor, ancak detaylar doğru ise HTC One Mini benzeri boyuttaki cep telefonları segmentinde oldukça güçlü bir oyuncu olacak gibi duruyor.

Okuyucu Yorumları