HTC Sense 5 gerçekleri!

HTC'den, ilk kez One'da kullandığı Sense 5 arabirimi hakkında önemli açıklamalar geldi...

HTC Sense 5 gerçekleri!

HTC, ilk kez geçen ay piyasaya sürülen HTC One modelinde kullanıcı karşısına çıkan yeni sürüm Sense UI arabirimini tasarlarken, kullanıcı davranışları araştırmalarını incelediğini açıkladı. Yeni arabirim gerçek kullanıcı davranışlarına ve genel insan davranışı teorilerine dayanılarak tasarlandı.

Firmanın kullanıcı davranışlarından sorumlu başkan yardımcısı Drew Bamford, araştırmaların, kullanıcıların widgetlarla uygulamalar arasında bir fark görmediğini, kullanıcıların ancak yüzde 10'unun widgetları kullandığını gösterdiğini açıkladı: Hava durumu, saat ve müzik gibi canlı olanlar dışında widgetlar pek kullanılmıyor. Ayrıca kullanıcıların yüzde 80'i, cihazları aldıktan bir ay sonra ana ekranı düzenlemekten vazgeçiyor, olduğu gibi bırakıyor.

Sense UI arabiriminin beşinci sürümünü tasarlarken bütün bunları dikkate alan firma, BlinkFeed adını verdikleri bir arabirim geliştirdi. Sosyal ağlardan aldığı güncel bilgileri dönüşümlü olarak ana ekranda paylaşan arabirim, taze içerik sağlayarak farklı bir kullanıcı deneyimi sağlamayı amaçlıyor.

Okuyucu Yorumları