HTC Wildfire testte: Fiyat performans galibi

HTC'nin Tatoo'dan sonraki bütçeye uygun ikinci Android denemesi olan Wildfire'ı A'dan Z'ye inceledik

HTC Wildfire testte

Bir çok Android telefonunun 1000 TL ve üzeri olduğu bugün, getirdikleri teknolojiler de onlarla birlikte büyüyor. HTC Wildfire mümkün olan en düşük özelliklerle fakat yine de yavaşlamayı en azda tutarak Tatoo'dan daha iyi bir telefon olarak karşımızda...

528 Mhz işlemcisi, 3.2" kapasitif dokunmatik LCD ekran, 384 MB bellek ile HTC Wildfire, büyük ağabeyleri olan Nexus One ve Desire ile aynı arabirim olan HTC Sense UI ile birlikte geliyor. İşlemcisinin yüksek fiyatlı diğer Android telefonlara göre düşük olması yine de telefonda herhangi bir yavaşlamaya neden olmuyor gibi görünüyor.

İşletim Sistemi ve Fotoğraf

İşletim Sistemi ve Fotoğraf

Birlikte geldiği Android 2.1'in içine Flash da dahil edilmiş. Yani dolaştığınız web sayfalarında Flash animasyonları oynatabiliyorsunuz. Maalesef yine tüm Android telefonların yaşadığı "Android Market"in Türkiye'de erişilememe sorununu paylaşsa da, diğer resmi olmayan kaynaklardan bir çok uygulamayı başarıyla çalıştırıyor.

Fotoğraf özellikleri diğer HTC'ler gibi pek parlak olmasa da 5 megapiksel kamera ve güçlü bir flaş ile birlikte geliyor. Yine yüksek çözünürlüklü video çekimi de yapabiliyor. Kamera sadece arkada olduğu için 3G Görüntülü konuşma özelliği maalesef eksikliklerinden biri.

Boyutlar ve Ekran

Boyutlar ve Ekran

Wildfire'ın bir çok kişiyi cezbedebilecek bir diğer özelliği ise, mevcut dokunmatik telefonların bir çoğundan küçük olması. Yani iPhone veya Samsung Galaxy S, Wildfire'ın yanında boyut olarak devasa kalıyor. 106x70x12 boyutlarıyla elde daha rahat ama konu bir şeyler yazmak ise parmaklarınızın da hassas olması gerek. Bunun bir sebebi de, kapasitif 3.2" TFT olsa da 240x320 olan düşük çözünürlük. Ama fiyatı da uygun seviyede tutmak için malum yollardan biri de bu. Daha düşük çözünürlük, daha az işlemci gücü, daha rahat hareketler demek.

Arabirim, Uygulamalar ve Bağlantı

Arabirim, Uygulamalar ve Bağlantı

Arabirim oldukça rahat ve kullanışlı. İşlemci gücüyle doğru orantılı olsa da, HTC hiç takılmayan bir arabirim oluşturmayı başarmış. Bir çok Widget ile telefonu zenginleştirmek olası.

Yine beraberinde gelen FriendStream adlı uygulama ile rehberinizle birlikte Facebook, Twitter ve diğer sosyal ağlardaki arkadaşlarınızı birleştirebiliyor. Örneğin HTC Caller ID özelliği ile telefonunuza yanıt vermeden arayan kişinin son Facebook durumunu, doğum gününü görüntüleyebiliyorsunuz.

Diğer özelliklerine gelirsek, Wi-Fi bağlantısı, HSDPA/WCDMA 3G veya GPRS/EDGE bağlantıları mevcut. Dahili GPS anteni ile ve Google Haritalar yazılımı da yön bulma konusunda size yardımcı olacaktır. 3.5 mm'lik Stereo Ses girişi ile ister Radyo isterseniz yüklediğiniz müzikleri dinleyebileceğiniz yazılımlarla müzikseverleri mutlu edebilir. Yine Bluetooth ile de diğer ekipmanları ve bilgisayarlarınızı bağlayabilirsiniz.

Pil Ömrü ve Sonuç

Pil Ömrü ve Sonuç

Pil ömrüne gelirsek, Wildfire bu konuda da aslında oldukça başarılı. Düşük işlemci gücü ve düşük çözünürlüklü ekran pil ömrüne olumlu yönde katkı yapıyor. Bir çok uygulama kullanımı, sürekli Wi-Fi ve doğal bir 2G konuşma zamanıyla 2 günden daha fazla telefonunuz tekrar şarj gerektirmeyebilir. 3G ve yoğun kullanımda bu durum doğal olarak değişebiliyor.

Ayrıca şarj için USB kablonuzu kullanabiliyorsunuz, zaten şarj cihazı olarak da USB'nizi takabileceğiniz ufak bir USB charger geliyor.

Sonuç: HTC Wildfire, Android ve uygulama destekli dokunmatik bir telefona diğerlerinden daha ucuz bir şekilde sahip olmak isteyenler için oldukça idea bir cihaz. Tabi ucuzlukla gelen performans eksileri yok değil. Ama eğer 3D oyunlara çok da meraklı değilseniz ve bütçeniz daha yüksek seviyedeki telefonlara yetmiyorsa Wildfire sizin için ideal seçim olabilir.

Teknik Detaylar

Teknik Detaylar
HTC Wildfire A3333
İşlemci Hızı 528 MHz
Platform Android 2.1 HTC Sense
Bellek 512 MB ROM - 384 MB RAM
Boyutlar 106 x 60 x 12 (mm)
Ağırlık 118 g
GPS Dahili
HSPDA/ WCDMA / GSM / GPRS / EDGE
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g
Bluetooth 2.1 A2DP, FTP, OPP ve PBAP
Kamera 5 MP
Okuyucu Yorumları