Huawei akıllı telefonlarıyla da 4,5G'ye hazır

Huawei, gelecek yıl kullanıma başlanması hedeflenen 4,5G teknolojisine de bugünden hazır.

Huawei 4,5G'ye hazır

Huawei, pazara sunduğu mobil ürünlerle, özellikle de yeni nesil akıllı telefonlarıyla adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Yarının teknolojilerini akıllı cihazlarına bugünden adapte eden Huawei, yeni nesil ürünleriyle, gelecek yıl kullanıma başlanması hedeflenen 4,5G teknolojisine de bugünden hazır.

Günden güne artan mobil veri trafiği, yüksek değerlerde bant genişliği ihtiyacını son dönemde iyiden iyiye hissettirmeye başladı. İletişim altyapısı alanında dünyanın lider markalarından biri olan Huawei, hem kurumsal alanda hem de bireysel alanda sunduğu ürün ve çözümlerle, bu pazara katkı sağlamaya devam ediyor. Geliştirdiği tüm ürün ve hizmetlerde inovasyonu ön planda tutan Huawei, yeni nesil akıllı telefonlarıyla da kısa süre önce frekans ihalesi tamamlanan 4,5G teknolojisini kullanıcılarıyla buluşturmak için, hazırlıklarını tamamladı.

Huawei tarafından yapılan açıklamada mobil genişbant trafiği ile ilgili olarak şöyle deniliyor; "Mobil veri akışı her çeyrekte %17 oranında artıyor. Bu rakam yılda yaklaşık %90'lık bir büyüme anlamına geliyor. Türkiye'nin bu anlamdaki trafiği karşılayabilmesi için, ağ kapasitesinin bir yıl içinde iki katına yükseltilmesi gerekiyor. Kullanıcıların %33'ünden fazlası 1 GB'ın üzerinde mobil veri paketi kullanıyor ve var olan mobil veri trafiğini günden güne artırıyor. Bunun yanı sıra, kullanıcıların mobil paket genişliği tercihleri de günden güne daha yüksek paketlere doğru artış gösteriyor. Genel olarak Türkiye, gelişmiş bir mobil veri pazarına sahip. Ancak büyük global pazarlardaki gelişim sürecine baktığımızda bu pazarın daha da büyüyeceğini öngörüyoruz. Huawei bugüne kadar, dünya çapındaki LTE altyapısının %50'sini gerçekleştirdi. Türkiye'deki kullanıcıların da bu yüksek kaliteli servisten faydalanması için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Tıpkı 2002'de başlayan ve bugüne kadar büyük gelişme kaydeden 2G/3G ağ teknolojisinde olduğu gibi, Huawei bu dönemde de Türkiye'de başarıya ulaşacaktır."

Okuyucu Yorumları