Huawei büyük savaşın başladığını ilan etti

Önde gelen bir cep üreticisi, telefon sektörünü yakında büyük iflasların beklediğini öne sürdü!

Çok tartışılacak iddialar!

Sony, 2014 yılı için yarım milyar dolar zarar beklerken bu rakamı 2.5 milyar dolara çektiğini henüz açıklamışken Çin'li telefon üreticisi Huawei'den çok tartışılacak bir yorum geldi. Huawei, piyasadaki bazı büyük üreticilerin zor durumda olduğunu ve önümüzdeki iki sene içinde cep telefonu piyasasından çok büyük bazı markaların çekileceğini veya iflas edeceklerini ileri sürdü.

Cep telefonu piyasasının büyük kurbanlar alacağını vurgulayan Huawei'nin cihaz bölümü başkanı, HTC'nin de uzun süredir nakit sıkıntısı yaşadığını hatırlattı. Piyasada ancak Apple ve Samsung gibi büyük oyuncuların kalabileceğini anlatan Huawei, bu büyük firmaların satış rakamları ile rekabet edemeyen firmaların ise havlu atacaklarını iddia etti.

Piyasadaki toplam cihaz satışının arttığını ancak bu artışın Apple ve Samsung'un işine yaradığını, iki firmanın toplam pazar payının %37'ye ulaştığını, diğer markaların ise kalan pazarı paylaşmak zorunda kaldıklarını anlatan Huawei, sonunda bazı firmaların iflas etmek zorunda kalacağının altını çizdi.

Huawei şu anda piyasada %6.9 pazar payına sahip. Ardından %5.4 ile Lenovo ve %4.9 ile LG geliyor. Daha küçük paylara sahip diğer firmaların arasında ise doğrudan teknoloji yatırımı yapmakta zorlanacak bazı markalar bulunuyor ve Huawei bunların satış rakamları ile yeni nesil telefonlar üretebileceklerinden şüpheli. Dolayısıyla iki sene içinde yeni nesil telefonlar ortaya çıktığında küçük pazar payına sahip markaların havlu atması bekleniyor.

Huawei'ye göre, Apple en iyi yazılıma, Samsung ise en iyi donanıma sahip. Huawei ise iletişim sektöründeki uzun geçmişi nedeniyle en iyi bağlantıya sahip ürünleri sunuyor. Huawei'ye göre, diğer firmalar çok yenilikçi bir ürünle bomba patlatmadıkça işleri zor.

Okuyucu Yorumları