Huawei, Dijital Asistanını Daha Duygulu Yapacak!

Huawei, dijital asistanını daha "hissiyatlı" hale getirmeyi planlıyor!

Daha duygulu dijital asistan!

Huawei'nin cihazlarına olabildiğince fazla yapay zekâ eklemek istediğini biliyoruz ve Çin'de zaten firmanın telefonları bir AI asistanla geliyor. Özel dijital asistan, zamanla diğer bölgelerde de çıkarılacak ve önemli bir özelliğe daha sahip olacak: Kullanıcılar için daha duygulu etkileşimler.

Huawei'den Felix Zhang, CNBC'ye şöyle söylüyor: "Duygusal etkileşimler sunmak istiyoruz. Gelecekte, tüm kullanıcılarımızın duygusal modda sistemle etkileşim kurmak isteyeceğini düşünüyoruz. Uzun vadede gideceğimizi gördüğümüz nokta bu."

Yani diğer bir deyişle telefonunuz, ruh halinizi anlayıp buna göre tepki verebilecek ve yalnızca önceden programlanmış tepkileri vermeyecek (bunu da yapacak olsa da). Sesinizin tonu, telefonunuzu nasıl kullandığınız ve diğer bilgi parçacıkları sizin nasıl hissettiğinizi algılamada kullanılacak.

Zhang, 2013 filmi Her'deki Samantha asistanını göstererek, üzerinde çalıştıkları yapay zekâ için ilham kaynağını gösterdi. "Samantha, tüm mühendislerin rüyası." dedi. "Filmdeki gibi, kız arkadaşınızdan bile kurtulabilirsiniz. Bu oldukça büyük bir duygusal hizmet."

Firmanın tüm bunları uygulamaya geçirmesi ne kadar sürecek, belli değil. Ama firma, kesinlikle bu konuda tek başına değil ve yarışta Google Assistant, Cortana, Alexa ve Siri gibi rakipleri var ve onlar da sürekli gelişiyorlar.

Okuyucu Yorumları