Huawei Freebuds Studio İnceleme

Huawei'nin ilk kulak üstü kablosuz kulaklığı FreeBuds Studio'yu derinlemesine inceledik. İşte FreeBuds Studio hakkında bilmeniz gereken her şey.

CHIP Online Notu 90
  • Konforlu tasarım
  • Ses kalitesi
  • Aktif Gürültü Engelleme özelliği
  • Telefon görüşme performansı
  • Pil ömrü
  • Dayanıklı yapı

Huawei, tıpkı akıllı telefon ve dizüstü bilgisayar kategorisinde olduğu gibi müzik severlere özel hazırladığı kulaklık kategorisini de geliştirmeye devam ediyor. Kablosuz kulak içi kulaklıklarından sonra hızlı bir şekilde kulak üstü kulaklık pazarına da giren şirket, ilk modeli olan FreeBuds Studio'yu aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olarak kısa bir süre önce tanıtmııştı. Tasarımıyla güzel görünen ve sağladığı ses performansıyla gayet başarılı bir izlenim bırakan bu kulaklığı bir süredir kullanıyoruz. Bu makalemizde FreeBuds Studio'nun sunduğu avantajlardan ve cihazın özelliklerinden sizlere detaylı şekilde bahsedeceğiz.

Huawei FreeBuds Studio Tasarımı Nasıl?

Huawei FreeBuds Studio Tasarımı Nasıl?

FreeBuds Studio, tasarımıyla gayet sade görünen bir model. Siyah ve Şampanya Sarısı renkleriyle tercih edilebilen kulaklık, elimizde siyah rengiyle bulunuyor. FreeBuds Studio, tasarımıyla güzel göründüğü kadar oldukça da rahat bir kulaklık. İç yüzeyde deri kulaklık yastığı yer alırken, bu yastıklar fazlasıyla rahat. Aynı şekilde kafa bandında da yumuşak malzeme kullanılmış durumda. Böylece uzun kullanımlarda çok rahat edeceksiniz.

Her iki yanda yer alan paslanmaz çelik malzemeden oluşan silindir kollarla güçlendirilen FreeBuds Studio, böylece fazlasıyla da sağlam yapıda tasarlanmış. Böylece uzun yıllar boyunca deforme olmadan kullanılabilecek yapıda olmuş.

Bu alandaki kulaklıklarda olduğu gibi FreeBuds Studio'nun kulaklıklarının dış yüzeyi de elbette dokunmatik yapıda tasarlanmış. Müziği kontrol etmek veya ses seviyesini sağ kulaklık üzerine tıklayarak veya kaydırarak kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca sesli asistanı etkinleştirebiliyor veya telefonunuza gelen çağrıları cevaplayıp reddedebiliyorsunuz. Bu arada kulaklığı çıkartıp masa üzerine koyduğunuzda müzik duruyor, tekrar taktığınızda ise devam ediyor.

Huawei FreeBuds Studio Özellikleri Neler?

Huawei FreeBuds Studio Özellikleri Neler?

Aynı anda 2 cihaza birden bağlayabildiğiniz FreeBuds Studio, bu sayede her defasında bağlantı değiştirmenize ihtiyaç duymuyor. Örneğin telefonunuz ile tabletinize aynı anda bağlayabilir, bu sayede tabletten bir şeyler izlerken, o sırada telefonunuza gelen çağrıyı da sağ kulaklığa çift tıklayarak alabilirsiniz.

Bluetooth 5.2 üzerinden bağlantı kuran kulaklık, içeriğinde çift Bluetooth anteni bulunduruyor. Böylece kesintisizi ve düşük gecikmeli ses iletimi sağlayan kulaklık, Hi-Fi düzeyinde bir dinleme deneyimi için 48 kHz'e kadar geniş frekanslı yüksek çözünürlüklü ses kalitesi sunuyor. Kulaklığın 40 mm'lik sürücüleri içinde özelleştirilmiş bir diyafram sürücüsü mevcut. Ayrıca yeni yüksek çözünürlüklü L2HC codec'i desteklemesi de cabası. Bu sayede kablosuz iletim sırasında ses kalitesinin zarar görmesi engellenmiş durumda.

Bunların neticesinde kullandığımız süre içinde pek çok şarkı türünde denediğimiz kulaktıktan etkileyici sonuçlar aldık. Dengeli ve ayrıntılı ses demetleri sağlayan FreeBuds Studio, özellikle düşük frekans aralığındaki enstrüman seslerini ayırt etme olanağı tanımasıyla takdirimizi kazandı.

FreeBuds Studio'nun bir başka önemli özelliği ise kuşkusuz incelemenin başında da bahsettiğimiz aktif gürültü engelleme özelliği oluyor.

Huawei FreeBuds Studio Aktif Gürültü Engelleme

Huawei FreeBuds Studio Aktif Gürültü Engelleme

FreeBuds Studio'da 3 farklı aktif gürültü engelleme modu mevcut. Bu modları, AppGallery uygulama marketi üzerinde bulabileceğiniz Huawei AI Life uygulaması üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Burada Rahat, Genel ve Ultra şeklinde yer alan kademelerden isteğinize göre ANC'yi ayarlamanız mümkün. Bunlardan Rahat modu, klime ve bilgisayar gürültüsünü engelleyebilirken, ofis ortamları için tercih edilebiliyor. Genel ANC modu, özellikle kafe veya restoran gibi daha kalabalık mekanlar için uygun bir tercih olacak. Ultra ANC modu ise, toplu taşımada ve uçak seyahatlerinde etkili olacak şekilde konumlandırılmış durumda. Böylece kulaklığın 3 farklı koşulda da iyi bir gürültü engelleme performansı sağlanması amaçlanmış.

Öte yandan kulaklığın pasif gürültü engellemesinin de gayet başarılı olduğunun altınız çizmek lazım. ANC'yi aktifleştirmeden dahi kulağınıza taktığınızda, çevrenizdeki gürültülerin birkaç kademe sessizleştiğini fark ediyorsunuz. Buna bir de ANC'yi eklediğinizde, gerçekten de kulaklık bu alanda şahane iş yapıyor.

Bu arada kulaklıkta bir Farkındalık Modu' da yer alıyor. Sol kulaklık üzerindeki tuşa basarak ANC'yi aktifleştirebildiğiniz gibi, Farkındalık Modu'nu da açabiliyorsunuz. Kulaklığu bu moda aldığınızda hem müziği dinlerken hem de çevre seslerini rahatlıkla duyabiliyorsunuz.

Öte yandan Huawei AI Life uygulaması üzerinden Ses Modu'nu aktifleştirerek de çevredeki insan seslerini kuvvetlendirebiliyorsunuz. Hatta bu modu ayrıca telefon görüşmelerinde de kullanmak isteyebilirsiniz. Zira kulaklıklarda ANC'yi açmadığınızda bile ses izolasyonunun iyi olmasından dolayı, kulaklık üzerinden yapacağınız telefon konuşmalarında doğal olarak kendi sesinizi derinden duyuyorsunuz. Eğer buna alışkın değilseniz, bu modu açmanız yeterli olacak.

Hazır telefon konuşmalarından bahsetmişken FreeBuds Studio'nun üzerinde toplam 8 mikrofon bulunduğunu da söyleyelim. Böylece kulaklıktan yapacağınız telefon konuşmalarında karşı taraf sesinizi çok net şekilde duyabiliyor.

Huawei FreeBuds Studio Pil Ömrü Ne Kadar?

Huawei FreeBuds Studio Pil Ömrü Ne Kadar?

Huawei FreeBuds Studio'nun pil performansından da bahsedelim. Huawei'nin akıllı saatlerinden de alışkın olduğumuz uzun pil ömrü bu kulaklık için de geçerli. Aktif Gürültü Engelleme özelliğinin aktif olduğu kullanımlarda 20 saate kadar pil performansı sağlayabilen FreeBuds Studio, bu modu kullanmazsanız ise bu süreyi çok daha uzatabiliyor. Öte yandan cihazın hızlı şarj yeteneği de bulunuyor. 10 dakikalık hızlı şarj ile 5 saate kadar dinleme süresi sağlayabiliyorsunuz. Kulaklığın tam kapasite şarj olma süresi ise 70 dakika kadar.

Özetle

Sonuç olarak Huawei, FreeBuds Studio ile kablosuz kulak içi kulaklıklarındaki başarısını çok iyi bir şekilde bir üst kategoriye taşımış durumda. Müzikal performans, aktif gürültü engelleme özelliği, uzun pil ömrü, rahat ve konforlu kullanım gibi özellikleriyle gayet beğendiğimiz, kullanaların da beğeneceğini düşündüğümüz bir cihaz oluyor doğrusu. Bu alanda yakın zamanda tanıtılan Apple AirPods Max'e göre çok başarılı bir alterantif oluyor ve fiyatı da ondan çok çok daha uygun. Zira Apple AirPods Max 5 bin 700 TL gibi fiyatlarla bulunabilirken, FreeBuds Studio'nun fiyatı 3499 TL. Öte yandan çok daha geniş bir kitleye hitap etmesi de ona avantaj sağlıyor. Zira Huawei dahil tüm Android telefon ve cihazlarda çok rahat şekilde eşleştirip tüm fonksiyonlarını kullanabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Aktif gürültü engelleme konusunda başarılı, iyi müzikal performans, uzun pil ömrü ve rahat tasarımlı bir kablosuz kulak üstü kulaklık arayanlar, FreeBuds Studio'yu rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer kulak üstü kulaklık değil de iyi bir kablosuz kulak içi kulaklık satın almayı düşünüyorsanız, FreeBuds Pro modelini de tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Freebuds Studio
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
90
Sürücü 40 mm dinamik
Aktif Gürültü Engelleme Var
Bağlantı Bluetooth 5.2
Sensörler Mikrofon sensörü, kapasitans sensörü, IMU sensörü
Batarya 410 mAh
Pil Ömrü 20 Saat
Şarj Süresi 10 dk. (hızlı şarj), 70 dk. (tam şarj)
Renk Siyah, Şampanya Sarısı
Boyutlar 165 x 150 x 81.5 mm
Ağırlık 260 gr.