Huawei ICT Yetenek Yarışması Türkiye'de

Huawei dünya çapında gerçekleştirdiği ICT Yetenek Yarışması'nı ilk defa Türkiye'ye taşıdı.

ICT Yetenek Yarışması Türkiye'de

Huawei, Türkiye'de ilk defa düzenlediği ICT Yetenek Yarışması'nın sonuçları açıklanırken, dereceye girenlerin ödülleri İstanbul Rescate Otel'inde gerçekleşen törenle teslim edildi. Ödül törenine ek olarak aynı gün Kanal Servis Konferansı'nı gerçekleştiren Huawei, kanal ortakları ve müşterilerinin de bulunduğu 100 civarında konuğu ağırladı.

Huawei ICT Yetenek Yarışması Türkiye'de

Konferansta Huawei'nin 2017 servis kanal stratejileri tanıtılırken, aynı zamanda Türkiye'de ilk defa düzenlediği ICT Yetenek Yarışması'nın (ICT Skill Competition) sonuçları açıklandı ve kazananlara ödülleri teslim edildi. IP ve IT teknik yönergeleri içeren bu yarışma, Huawei Certified Internetwork Expert (HCIE) sertifikasyon içeriğine dayanıyor. Yarışma, katılımcılarına yalnızca yeni bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkanı sunmakla kalmayıp aynı zamanda belgelendirilme konusundaki teşvik sağlıyor ve bilgi ve iletişim teknolojileri uzmanları için olumlu bir ekosisteme de katkıda bulunuyor. 100'den fazla yarışmacının katıldığı yarışma sonucunda beş katılımcı HCIE sertifikasına sahip oldu. Bu yarışma katılımcılara yalnızca yeni ICT teknolojilerine erişim imkânı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda belgelendirilme konusundaki isteği uyandırmakta ve ICT uzmanları için olumlu bir ekosisteme katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Huawei ICT Yetenek Yarışması Türkiye'de

Ödül töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren Huawei Türkiye Kurumsal İş Birimi Ülke Müdürü Serdar Yokuş, küresel BT'de endüstriyel gelişim eğilimleri, Huawei'nin çözüm avantajlarını, Türkiye'de kurumsal iş geliştirme ve başarı öykülerini anlattı. Kanal ortaklarının Huawei'e olan güveni arttırdığını ve Huawei ile işbirliği yapma beklentilerini canlandırdığını söyledi.

Huawei Orta Asya ve Kafkasya Kurumsal İş Birimi Müdürü Zou Siyi de toplantıda bir konuşma yaptı. Huawei'nin ulaştığı başarıları ve elde ettiği konumu, kurumsal iş hacminin hızlı bir şekilde büyümesini ve Huawei'nin Orta Asya'da ve Türkiye'deki faaliyetlerini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Zou Siyi, Huawei'nin, yerel pazarın kanal ekosisteminin gelişimi için yatırım yapmaya devam edeceğini belirtirken, hızlı büyüme için kanal ortaklarını Huawei Kurumsal İş Grubu ile işbirliğine çağırdı.

Huawei ICT Yetenek Yarışması Türkiye'de

Yarışmada derece alanlar ise şöyle sıralandı; Koç Sistem'den Zafer Tığlı, Erinç Mehmet Soylu ve Orhan Düz, Turkcell'den Oğuzcan Erduğan, CLIGuru'fan Yasin Altuntop, Haluk Altındöven, TDV'den Aytekin Donee, VAS Bilişim'den Gürcan Zihni İhtiyar ve NetCom'dan Fatih Yazıcı ve Doğan Fidancıoğlu.

Okuyucu Yorumları