Huawei, iPhone X ile Fena Dalga Geçti

iPhone X'in yeni Face ID işlevinde yaşadığı küçük sorun, rakip Huawei'nin dikkatinden kaçmadı ve firma, Face ID ile bakın nasıl dalga geçti!

Huawei, iPhone X'e fena salladı!

Huawei, yeni iPhone X'un yüz tanıma işlevi Face ID'nin palyaçoluktan ileri gitmediğini düşünüyor. Firma, Facebook'ta yeni yayınladığı bir videoda korkunç görünen bir palyaçoyla Apple ile dalga geçti.

Apple'ın Face ID'si sahnedeki tanıtım sırasında Craig Federighi'nin yüzünü algılamamış ve kilidi açmamştı. Yaşananlar internette viral hale gelmiş ve tartışma konusu olmuştu. Huawei'nin reklam videosunda ise mutlu görünen bir palyaço, yüzünün tanınmasını ve telefonunun kilidinin açılmasını bekliyor. Bu sırada yazılım, palyaçonun "gözlerini", "burnunu" ve "ağzını" algılıyor. Ancak telefon, yüzü algılayamıyor ve kilidi açmıyor.

Yaşananların ardından Apple, işlevin bu şekilde çalıştığını iddia etmişti. Firmaya göre Touch ID'de olduğu gibi, telefonu yeniden başlattıktan sonra Face ID'yi etkinleştirmek için giriş kodunuz gerekebiliyor.

Yine de Apple'ın tanıtımda yaşadıkları, Huawei gibi bir rakibin gözünden kaçmadı. Videonun açıklaması "Bununla yüzleşelim, yüz tanıma herkese göre değil" diyor ve kullanılan #TheRealAIPhone etiketi, firmanın 16 Ekim'de tanıtacağı telefonun ipucunu veriyor. Tanıtılacak bu telefon, muhtemelen Mate 10 olacak.

Okuyucu Yorumları