Huawei, kendi işletim sistemini geliştiriyor

Android'i istediği gibi kontrol edememekten şikayetçi olan cep devi, onu bir kenara atmak isteyen firmalar arasına katıldı!

Kendi işletim sistemini yapıyor!

Çin merkezli telefon üreticisi Huawei, ABD'de daha güçlü bir konuma gelme planlarını birkaç gün önce açığa çıkarmıştı. Ancak firmanın yakın gelecek planları bundan ibaret değil gibi görünüyor. Yeni bir rapora göre Huawei, Android'i bırakıp kendi ayakları üzerine yürümenin yollarını arıyor.

The Information'a göre Huawei'nin eski Nokia çalışanlarından oluşan İskandinavya'daki geliştirici takımı, yeni bir mobil işletim sistemi geliştirmeye başladı. Rapora göre Huawei, "Android'in koltuk değnekleri üzerinde olmak istemiyor". Bunun nedeni ise firmanın Android'i tam anlamıyla kontrol edemiyor olması.

Huawei, Android'den uzaklaşmaya çalışan ilk Android üreticisi değil. Kısa bir süre önce Samsung'tan bir yetkili, "ekosisteminiz yoksa, geleceğiniz yoktur" demiş ve Tizen OS'u gelecekte daha çok üründe kullanacaklarını söylemişti.

Bunlar Huawei'nin Android'i hemen bir kenara bıraktığı anlamına gelmiyor. Çoğu Android'li cihaz üreticisi gibi Huawei de Android arayüzüne kendi dokunuşlarını ekliyor. Firma, kendi EMUI arayüzünü geliştirmeyi sürdüreceğini söylüyor. Firmaya Apple'dan katılan tasarım şefi Abigail Brody, EMUI için önemli yeniliklerin yolda olduğunu, dikkat çeken görsel hataları düzelttiklerini söylüyor. Brody'ye göre güncelleme, EMUI arayüzünü Google'ın Material Design'ına yaklaştıracak ve uygulama listesini yenileyecek.

Okuyucu Yorumları