Huawei Mate 9 ve Porsche Design Mate 9 Ortaya Çıktı!

En yeni akıllı telefon modeli Mate 9'u görücüye çıkaran Huawei, bu defa tek bir sürümle yetinmedi!

Huawei'den Mate 9 ve fazlası...

Geçtiğimiz yıllardan beri akıllı telefon modelleri açısından yelpazesini daha da genişletmeye çalışan Huawei, 2015'in sonunda Nexus 6P modelini kullanıma sunmuş, 2016'nın başlarında ise CES etkinliğinde tanıtılan Mate 8'i daha sonra P9 ve P9 Plus takip etmişti. Büyük ilgi gören bu cihazların ardından firmanın yeni bir model üzerinde çalıştığı bir süredir ortalarda dolaşıyordu. Öyle görünüyor ki söylentiler doğru çıktı ve firma en yeni akıllı telefon modeli Mate 9'u görücüye çıkardı.

Kendisinden önce gelen modellerin aksine Mate 9 iki versiyonla geliyor: Standart Mate 9 modeli ve daha lüks versiyon Porsche Design Mate 9. İki versiyon birbirine oldukça benzese de bazı farklılıklara da sahip.

Bir tür "makine öğrenme" sistemi sayesinde zaman içerisinde de hala formda kalacağı söylenen her iki versiyonda da Huawei'nin en yeni Kirin 960 işlemcisi yer alıyor. Yine her iki versiyonda da 20 MP monokrom sensör ve optik görüntü sabitleme ve 4K'da video kaydetme olanağı sunan 12 MP RGB sensör bulunuyor.

Mate 9, 5.9 inç'lik 1080p IPS LCD ekranın yanında 4 GB RAM ve 64 GB depolamayla gelirken, Porsche Design ise 5.5 inç kavisli QHD AMOLED ekranın yanında 6 GB RAM ve 256 depolama alanıyla geliyor. Her iki versiyonda ortak olan bir diğer unsur ise 4000 mAh batarya ve USB Type-C port. Mate 9, Android 7.0 üzerinde temellenen ve yeni zenginleştirmeler içeren Huawei'nin en yeni EMUI 5.0 arayüzüyle geliyor.

Porsche Design versiyon 1395 euro karşılığında Graphite Black renk seçeneğiyle gelirken Mate 9'da siyah, Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown ve Ceramic White renk seçeneklerinin karşılığı 699 euro. Cihaz ilk aşamada Çin, Malezya, Fransa, Polonya, Almanya, Suudi Arabistan, İtalya, İspanya, Japonya, Tayland, Kuveyt, BAE yer alıyor.

Huawei Mate 9 ve Porsche Design Mate 9 Ortaya Çıktı!
Okuyucu Yorumları