HUAWEI P20 Serisi Lenslerinin Hikayesi

HUAWEI P20 Pro, yüksek netliğe sahip fotoğraflar çekmek için optik sabitlemeyi destekleyen bir telefoto lense sahip.

Bu lensler nasıl üretildi?

Kameraların icat edilmesinden bu zamana kadar, insanlar fotoğraf çekmek için her türlü yolu denedi. Pointeroid, Leica ve cep telefonu üreticileri tarafından benimsenen modern metodların yanı sıra Dagerreyotipi ve ıslak plaka işleme gibi geleneksel kimyasal işleme yöntemlerini uyguladılar.

12 lensli bir kamera, spor olaylarını kaydetmek için Albert Londe tarafından tasarlanırken, Summa Report kamera haberlerde kullanılan hızlı anlık çekimler için hazırlandı. 15 objektif Royal Mail Stamp ise her basışta 15 fotoğraf çekebiliyordu.

Ünlü film eleştirmeni André Bazin'in 1945'te yayınlanan "Photographic Image" adlı kitabındaki "Bütün sanatlar insanoğlunun varlığına dayanıyor" sözü gibi zamanla akıllı telefon fotoğrafçılığı sanat haline geldi. Teknolojinin ve akıllı telefon fotoğrafçılığının ilerlemesi ile insanlar tarafından her gün 1,8 milyar fotoğraf çekilmeye başlandı. İnsanların akıllı telefon için beklentilerinin artması ise duyarlılık, renk, diyafram ve enstantane performansı gibi donanımsal özelliklerin gelişmesini sağladı.

2018 yılında kullanıma sunulan akıllı telefonlardan ise kamera özellikleri ile rakiplerini arkada bırakan bir cihaz oldu: HUAWEI P20 Pro.

40MP birincil sensörlü üç Leica kamera ve 5X hibrid zoom yapabilme yeteneğine sahip bu cihaz, DxOMark'ta 109 puan alarak akıllı telefon fotoğrafçılığında bir devrim yarattı.

Kusursuz Fotoğraflar

Kusursuz Fotoğraflar

HUAWEI P20 Pro, yüksek netliğe sahip fotoğraflar çekmek için optik sabitlemeyi destekleyen bir telefoto lense sahip. HUAWEI P20 Pro' da telefoto objektif, sadece bir kullanıcı 3x'den daha yüksek bir zoom seviyesi istediğinde aktif hale geliyor. Üç kameranın görüntü verilerinin sorunsuz bir şekilde entegre edilmesini sağlıyor. Böylece kullanıcı ne kadar büyütme yaparsa yapsın sorunsuz bir deneyim yaşıyor. HUAWEI P20 Pro' nun her bir üretim hattı, her bir modülü optik testler ve yapay zeka analizi ile değerlendiren son derece hassas bir lens kalibrasyon sistemine sahip. P20 Pro' nun sistemi, her üç kamera modülünü paralaks etkisinden kaynaklanan sorunları ortadan kaldıran özel bir algoritma kullanarak kalibre ediyor. Sistem, lensler ile nesne arasındaki mesafeyi ayarlayarak, hatayı doğru olarak ayarlıyor ve ilgili algoritmaları optimize ediyor. Bu ise lenslerin P20 Pro' ya özgü bir algoritma kullanarak kalibre ettiği anlamına geliyor.

Yapay Zeka Fotoğrafçılığı

HUAWEI P20 Serisi, aynı zamanda bir fotoğraf ustası. Huawei'nin yenilikçi yapay zeka fotoğrafçılık özelliğine sahip HUAWEI P20 Serisi, hayatın güzel anlarını zahmetsizce yakalamak için tüm kullanıcılarına mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunuyor. HUAWEI P20 serisinin yapay zeka fotoğrafçılık özelliği, gerçek zamanlı olarak 500'den fazla sahneyi tanımlayabiliyor, her sahne için en iyi çekim parametrelerini otomatik olarak ayarlayabiliyor ve çeşitli aydınlatma koşullarında çalışıyor. Kullanıcının yapması gereken tek şey ise düğmeye basmak ve anı ölümsüzleştirmek oluyor.

Bu gelişmişlik düzeyine ulaşmak için Huawei'nin geliştiricileri önemli çaba harcadı. Mühendisler, optimum kamera parametrelerini analiz etmek için dünyanın dört bir yanından profesyonel fotoğrafçıyla ortaklık kurdu ve cihazın 500'den fazla sahneyi ayırt etme yeteneğini daha da güçlendirdi. Huawei'nin kamera Ar-Ge ekibi, nesne önceliklendirme kurallarını belirlemek için profesyonel fotoğrafçılardan oluşan bir ekiple derinlemesine bir çalışma gerçekleştirdi. HUAWEI P20 serisi, fotoğrafçılık ihtiyaçlarının kullanıcılara hitap etme kapasitesine sahip. Bu bilgi ile donanan Huawei amiral gemisi, kullanıcının vurgulamak istediği nesneleri odaklıyor ve böylece her fotoğraf, kullanıcının istediği kadar mükemmel görünüyor.

Profesyonel Fotoğrafçılık Deneyimi

Huawei'nin Ar-Ge çalışmalarının emektarı HUAWEI P20 Serisi'nin Gece modu, profesyonel fotoğrafçıları büyülüyor.

İlk olarak, SLR fotoğraf makinelerinin Ampul modunu (uzun pozlama fotoğrafçılığı) simüle etmek için mod yapıldı. HUAWEI, daha fazla ışık yakalamak için büyük bir 1 / 1.7 "sensör ve geniş Leica kameraları P20 Pro'ya entegre etti ve kameralara ek olarak en fazla optik bilgiyi elde etmek için algoritmalarla optimize etti. Ayrıca, HUAWEI P20 Pro, kullanıcıların stabilize edilmiş dört saniyelik pozlamalı bir el fotoğrafına sahip olmalarını sağlayan Yapay Zeka Görüntü Sabitleme özelliğine (AIS) sahip. Bir kullanıcı düşük ışıklı bir ortamda uzun pozlama fotoğrafını çektiğinde Yapay Zeka Görüntü Sabitleme özelliği devreye giriyor. Bu moddaki kameralar ise insan gözünden daha iyi bir ışık yakaladığından dolayı HUAWEI P20 Pro "süper gece gözlükleri" olarak adlandırılıyor. Yapay Zeka Görüntü Sabitleme özelliği, titremeden kaynaklı bulanıklıkları en aza indirmek için EIS ve OIS'in güçlü yönlerini birleştiriyor. Huawei'nin Ar-Ge ekibi, 5 ve 80 yaşları arasındaki tüm insanlar ile çalışarak 12 milyondan fazla simülasyon testini gerçekleştirdi ve yapay zeka destekli, titreme karşıtı ve adaptif algoritma geliştirdi. HUAWEI, güçlü yapay zeka işlemcisi ile her kullanıcının harika anlar yakalamasına olanak sağlıyor.