Huawei P20'de Hile Haberlerine Cevap Geldi

Huawei P20'nin popüler hız testinde normalden daha hızlı göründüğü ortaya çıktı; Huawei'den konuyla ilgili bir açıklama geldi!

Huawei P20 Pro hileci çıktı!

Güncelleme (10. 09. 2018 12:12): Huawei'den konuyla ilgili gelen açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz.

HUAWEI ve UL (3DMark'ın yaratıcıları) bu hafta benchmark uygulamaları hakkında kapsamlı tartışmalar gerçekleştirdiler ve birlikte çalışma konusunda olumlu bir anlaşmaya vardılar.

Tartışmada HUAWEI, akıllı telefonlarının yapay bir akıllı kaynak planlama mekanizması kullandığını açıkladı. Farklı senaryoların farklı kaynak ihtiyaçları olduğu için, en yeni HUAWEI telefonlar, kaynak optimizasyonu ve yapay zeka gibi yenilikçi teknolojilerden faydalanıyor, böylece donanım, tüm kapasitelerde kullanıcı taleplerini karşılarken donanımın yeteneklerini tam olarak gösterebiliyor.

UL, HUAWEI'nin yaklaşımının amacını anlıyor, ancak cihaz tarafından bir benchmark uygulaması tespit edildiğinde, varsayılan olarak "Performans Modu" kullanımını zorlamaya karşı çıkıyor. UL kuralları, benchmark işlemini herhangi bir normal uygulama gibi yönetecek bir cihaz durumu gerektiriyor.

HUAWEI, tüketicilerin cihazlarıyla ne yapacağını seçme hakkına saygı duyar. Bu nedenle, HUAWEI, kullanıcılara EMUI 9.0'daki Performans Modu'na açık erişim sağlayacak, böylece kullanıcılar, cihazlarının maksimum gücünü ne zaman kullanacağını seçebilecek.

HUAWEI ve UL, genel olarak mevcut ortak benchmark metodolojilerini de tartıştı. UL ve HUAWEI üreticilerin, basın ve tüketicilerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet eden benchmark standartlarını geliştirmek için beraber çalışacaklar.

Mevcut kıyaslama sonuçlarını konusundaki karışıklığı önlemek için UL ve HUAWEI, bir dizi HUAWEI cihazının benchmark puanlarını geçici olarak liste dışı bıraktılar. HUAWEI mobil cihazlarının tüm kullanıcıları Performans Modu'na eriştikten sonra bu puanlamaları yeniden eski durumuna getirecekler.

Firmadan gelen diğer bir açıklama, şöyle oldu:

HUAWEI, özellikle akıllı telefon benchmarkları ve kullanıcı deneyimleri arasında doğrudan bir bağlantı olmadığından, her zaman yüksek benchmark puanlarını takip etmek yerine kullanıcı deneyimini önceliklendirir. HUAWEI akıllı telefonlar CPU, GPU ve NPU dahil olmak üzere donanımın performansını optimize etmek için yapay zeka gibi gelişmiş teknolojileri kullanır.

Kullanıcı bir fotoğraf uygulamasını başlattığında veya grafik olarak yoğun bir oyun oynadığında, HUAWEI'nin akıllı yazılımı, donanımın tüm özelliklerini kullanırken, cihazın sıcaklığını ve güç verimliliğini aynı anda yöneterek sorunsuz ve istikrarlı bir kullanıcı deneyimi yaratır. Internet'te gezinmek gibi yoğun olmayan uygulamalar nezdinde, yalnızca gereken performansı sunmak için gereken kaynaklar tahsis edilir.

Normal kıyaslama senaryolarında, HUAWEI'nin yazılımı bir benchmark uygulamasını tanıdığında, "Performans Modu"na akıllı bir şekilde uyum sağlar ve optimum performans sunar. HUAWEI, kullanıcılara "Performans Modu"na doğrudan erişimi sağlamayı planlıyor. Böylece kullanıcılar, ihtiyaç duyduklarında cihazlarının maksimum gücünü kullanabilecekler.

HUAWEI, endüstri lideri olarak, kullanıcı deneyimini doğru bir şekilde değerlendirebilecek en iyi benchmark standartlarını bulmak için iş ortaklarıyla çalışmaya isteklidir.

--

Huawei'nin amiral gemisi Huawei P20'nin grafik testi uygulaması 3DMark'ta "hile" yaptığının ortaya çıkmasının ardından cihazın test sonuçları, 3D Mark'ın resmi sonuçlar listesinden kaldırıldı.

3DMark, PCMark ve VRMark gibi popüler performans testi uygulamalarını geliştiren UL Benchmarks, Huawei P20'nin listeden kaldırılmasıyla ilgili bir açıklama yayınladı ve kendi testlerinde AnandTech'in keşiflerinin doğru olduğunu gördüklerini söyledi. Bunun ardından firma, P20 Pro, P20, Nova 3 ve Honor Play'i listeden kaldırdı.

UL Benchmarks'a göre Huawei'nin telefonlarında sadece 3D Mark uygulamalarında çalışan gizli bir performans modu bulunuyor. Bu modda telefonun pil kullanımını ve ısıyı dengede tutan önlemleri devre dışı kalıyor ve mümkün olan en çok güç kullanılıyor. UL Benchmarks, 3D Mark'ın herkese açık sürümüyle özel bir sürümünün verdiği sonuçları karşılaştırdığında ise puanın yüzde 47'ye kadar arttığını gördü.

Telefonlardaki "yüksek performans modu" hile olmasa da UL Benchmarks'ın hız testi kurallarına göre bu modların hız testi sırasında kapatılması gerekiyor.

Huawei UL Benchmarks'in bulgularının ardından "kullanıcılara 'performans moduna' erişim sunacaklarını, böylece gerektiğinde maksimum gücü kullanabileceklerini" söyledi. Huawei'nin böyle bir modu hile yaparken yakalandığı için mi sunacağı ve böyle bir seçeneğin cihaza kalıcı hasar verip vermeyeceği bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları