Huawei P30 serisi için yeni bilgiler bulundu

Huawei P30 serisi için alınan cihaz sertifika formları, telefon hakkında yeni bilgileri ortaya döktü!

Huawei P30'dan yeni sızıntılar!

Huawei'nin P30 serisi telefonlarının firmanın 26 Mart etkinliğinde tanıtılmasına sadece iki hafta kaldı. Sızan yeni özellikler ise ne beklememiz gerektiği konusunda daha fazla bilgi veriyor.

GSMArena tarafından keşfedilen Endonezya ve Tayvan'daki cihaz sertifika formları, P30 ve P30 Pro'nun gücünü gösteriyor. Çoğu kullanıcının bu güçten memnun kalacağı söylenebilir. Formlara göre Huawei P30, 6GB veya 8GB RAM ve 128GB dahili hafıza ile gelecek. Bu da RAM alanında sadece 4GB RAM'e sahip olan Huawei P20'ye göre ciddi bir yükseliş olduğunu ancak dahili hafıza anlamında bir değişiklik olmadığını gösteriyor. Huawei P30 Pro ise 8GB RAM ve 128GB veya 256GB dahili hafızaya sahip olacak.

P30 cihazlarının sızıntıda bahsedilmeyen bir özelliği ise kullandıkları çip setleri. P20 ve P20 Pro Kirin 970 kullanıyordu ancak Huawei'nin Kirin 980 üzerinde çalıştığına yönelik söylentiler bulunuyordu ve hatta bu yeni çipin P20 serisinde kullanılması bekleniyordu. Özellikle artan RAM dolayısıyla P30 cihazlarının bu yeni çip setini kullanacağı yüksek olasılık gibi gözüküyor.

Ayrıca formlarda üçüncü bir cihazdan daha bahsediliyor. Sızıntıdan edinilen tek bilgi 4G için uygun olduğu ancak bu cihazın Huawei P20 Lite'ın yeni sürümü olacak olan Huawei P30'un "lite" sürümü olduğu tahmin ediliyor.

Bu sızıntı, P30 cihazları hakkındaki, P30 Pro'nun dört kameralı düzen kullanacağını gösteren fotoğraflar gibi daha önceki sızıntıların arasına katılıyor. Tabi ki sızan bilgilerin her zaman doğru olmayabileceğini unutmamakta ve kesin bilgiler için 26 Mart etkinliğini beklemekte fayda var.

Okuyucu Yorumları