Huawei, Samsung'a meydan okudu!

Çin'in Huawei, yeni adım attığı bu alanda Samsung gibi dev rakiplerine meydan okudu!

Çinliler meydan okudu!

IFA 2014'te tanıttığı TalkBand ile akıllı saat pazarına göz kırpan Çin'in teknoloji devi Huawei, bu alanda çok iddialı olacaklarını, Samsung ve diğer rakiplerinin akıllı saatinden daha etkili saatler üreteceklerini söylüyor.

Samsung, Google ile bağını biraz gevşeterek, Android Wear yerine kendi işletim sistemi Tizen'i kullanan saatler üretiyor. Huawei'in 2015'te piyasaya çıkacak muhtemel akıllı saatleri ise Android Wear işletim sistemini kullanacak. Huawei CEO'su daha fazla detay vermedi ancak Huawei'nin akıllı saat piyasasına girmesi pek de şaşırtıcı değil zira Çin'li teknoloji devi aynı zamanda dünyadaki pek çok GSM operatörüne veya kendi fabrikası olmayan markaya cihaz üretmesiyle biliniyor. Akıllı saatlerin giderek moda haline gelmesiyle beraber, GSM operatörlerinin ve diğer küçük markaların, kendi isimleri ile akıllı saatleri piyasaya sürmek için Huawei'nin kapısına dayanması bekleniyor.

Huawei, akıllı saat piyasasına girerek, hem kendi markasını güçlendirmiş oluyor, hem de dünyanın pek çok ülkesindeki GSM firmalarının kendi müşterilerine satmak için isteyeceği "no-name" akıllı saatleri tasarlayabileceğinin sinyalini veriyor. Türkiye'de de GSM operatörlerinin 2015 içinde, kendi markaları ile akıllı saatleri piyasaya çıkarıp bu saatleri abonelerine taksitle veya abonelik sözüyle vermeleri bekleniyor.

Okuyucu Yorumları