Huawei, Samsung'u geçip zirvede olmaya kararlı!

Apple'ı arkasında bırakan Huawei, Güney Koreli Samsung'u gözüne kestirdi.

Huawei, Samsung'u geçmek istiyor!

Dünyanın en büyük beş akıllı telefon üretici arasında birbirinden ilginç markalar bulunuyor. Listenin zirvesinde Samsung bulunurken, ikinci sırada Apple'ı ekarte eden Huawei, üçüncü sırada Apple, dördüncü sırada inanılmaz geliştirme gösteren Xiaomi ve beşinci sırada fiyat-performans canavarı Oppo bulunuyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, büyük bir atak yaparak 2018 yılında Apple'ı geride bırakarak; Samsung'un ardından dünyanın en büyük ikinci telefon üreticisi konumuna yükseldi. Huawei, Apple'ın aksine her cepheye hitap eden bir üretici. Gerek giriş seviyesi, gerekse amiral gemisi sınıfında bolca modele sahip.

Huawei'nin şimdiki amacı ise Samsung'u aşarak dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmak. Kısa süre önce Apple'ı arkasında bırakan firma, şimdilerde Samsung'u geride bırakma yönünde bir hedef belirledi.

Lakin bu o kadar kolay değil: Apple; orta, orta üst ve üst seviyedeki kullanıcılara hitap ediyordu. Huawei ise giriş seviyesinden başlayarak, en üst seviyedeki segmente hitap ediyor. Samsung'u geride bırakacak bir şirket varsa o da Huawei'nin ta kendisi. Üreticinin :Çin Halk Cumhuriyeti'nde elde ettiği başarılar da cabası.

Huawei'nin CEO'sı Richard Yu da iddiaları doğruluyor. Richard Yu,"Ben diplomasiden nefret eden ve salt gerçekliklerle çalışan bir insanım. Apple ve Samsung'un başarıları beni ingilendirmiyor. 2020 yılında zirvede yer almayı hedefliyoruz. Apple'ı geride bıraktık; akıllı telefon sektörünün lideri Samsung da sırada. Ekibimizin yenilikler konusunda yaratıcı olmasını bekliyoruz. Gerek ekonomik, gerekse sektörsel temelde zirvedeki rakimize meydan okuyoruruz." açıklamalarında bulundu.

Okuyucu Yorumları