Huawei, T-Mobil'in robotunu mu çaldı?

İki teknoloji devi arasında başlayan "hırsızlık" davası bakın nereden çıktı; nereye gidebilir...

Çinliler "çalışıyor!"

Teknoloji dünyasında, "telif hakkı" çiğneme davalarına alışığız ancak bir teknoloji devinin, diğer teknoloji devine, laboratuvarındaki bir ürünün parçalarını çalması iddiasıyla dava açtığına sık şahit olmuyoruz. İşte bu olay artık gerçek oldu.

Büyük GSM operatörü T-Mobile'ın ABD merkezindeki teknoloji laboratuvarında yer alan ve geliştirilmesi için on milyonlarca dolar harcanan telefon test robotunun, şirket içindeki sanayi casusları tarafından detaylıca fotoğraflanıp kilit parçalarının detaylarının Huawei'ye satıldığı iddia edildi. Huawei'nin de bu bilgiler sayesinde yüz milyonlarca dolarlık haksız kazanç elde ettiğini iddia eden T-Mobile, Çin'li teknoloji devine dava açtı.

Davanın iddianamesinde, Huawei'nin sadece robotun fotoğraflarını ve planlarını alıp kopyalamadığı, T-Mobile içindeki casusları sayesinde bazı kilit parçaları fiziksel olarak da çaldığı ifadeleri yer alıyor. Böylece, bir teknoloji şirketinin, başka bir şirketin laboratuvarlarına girip ürünleri hırsızlar marifetiyle fiziksel olarak şirketten çıkarıp kendi merkezine getirerek, fiziksel olarak çaldığına dair ilk kez dava da açılmış oluyor. Bakalım bu bomba davanın sonucunda ne çıkacak?

Okuyucu Yorumları