Huawei ve ZTE'ye çok iyi haber!

Geçtiğimiz gün en büyük şoku yaşayan iki cep devine, bu kez, başka bir yerden iyi haber geldi!

2 cep devine iyi haber!

ABD İstihbarat Komitesi'nin raporları Huawei ve ZTE'nin yasaklanması gerektiğini belirtirken İngiliz hükümeti Çinli üreticilerin herhangi bir sorun teşkil etmediğine karar verdi. Kabine Ofisi sözcülerinden Derek Smith, TechRadar'a yaptığı açıklamada İngiliz hükümetinin Huawei ve ZTE hakkında endişe duymadığını belirtti: "ABD ile karşılaştırma yapmak yersiz olur. Bizim sadece Çin'den değil, dünyanın herhangi bir ülkesinden İngiltere'ye gelen her ürün için aynı derecede katı bir değerlendirme sürecimiz var."

Öte yandan Huawei ürünlerinin tamamı İngiliz pazarına girmeden önce ek bir güvenlik kontrolüne tabi tutuluyor. Bu kontrol birkaç yıldır uygulanıyor.

Birkaç yıl önce Huawei İngiliz hükümeti ile bağlantıya geçerek ürünlerinin İngiltere'nin standartlarına ve taleplerine uygun olması için Huawei Evaluation Centre'ı (Huawei Değerlendirme Merkezi) hayata geçirmişti. Şirketin ürünlerin pazara uyumluluğu için hükümet ile bu merkezde kurduğu sıkı işbirliği, İngiltere nezdinde şirketin güvenilirliğini arttırmıştı. Zaten Smith de, standartlara sürekli olarak uyulduğunu belirtiyor.

ZTE de aynı katı standartlara tabi tutuluyor ama onlar da sorun yaşamıyor. Şirket ABD pazarına girmeyi ilk denediğinde "Cihazlarımız güvenlidir ve ABD için tehdit oluşturmamaktadır" demiş ve nedenlerini açıklayan pek çok belgeyi devletin incelemesine sunmuştu. Bu nedenle İngiltere pazarına hazırlıklı geldiler.

Okuyucu Yorumları