Huawei Watch Fit Elegant İnceleme

Huawei Watch Fit yenilendi. Daha elegan bir çizgide yeni baştan tasarlanan Watch Fit, bu defa Huawei Watch Fit Elegant adıyla tüketicilere sunuldu. Peki, özellikleri ve yetenekleri neler? Huawei Watch Fit Elegant hakkında bilmeniz gerekenleri anlatıyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Elegan tasarım
  • Hafif ve rahat
  • Kullanımı kolay
  • Geniş spor yetenekleri
  • Kolay eşleştirme
  • Özelleştirme seçenekleri
  • Pil ömrü

Huawei, akıllı bilekliklerini çeşitlendirmeyi sürdürüyor. Çok kısa bir süre önce incelediğimiz Watch Fit modelinden sonra bu kez de Watch Fit Elegant modelini piyasaya sunan şirket, böylece bu alandaki çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Peki, Watch Fit ile Watch Fit Elegant arasındaki farklar neler, tüketicilere neler sunuyor. Şimdi adım adım incelemeye başlayalım.

Huawei Watch Fit Elegant Tasarımı Nasıl?

Huawei Watch Fit Elegant Tasarımı Nasıl?

Huawei Watch Fit Elegant, özellikleri itibariyle aslında Watch Fit modeliyle aynı, ancak tasarımı ona farklı bir hava katıyor. Böylece tasarımıyla siyah renkli düz bir akıllı bileklikten ziyade, daha şık ve zarif bir akıllı bileklik tasarımını hedefleyen kullanıcılar bu cihazdan çokça memnun kalacaklardır.

Yepyeni bir premium tasarıma sahip olan Huawei Watch Fit Elegant, birinci sınıf malzeme, yepyeni kayış ve çerçeve tasarımıyla Watch Fit'e yeni bir hava kazandırıyor, zarif ve şık bir tasarım dilini kullanıyor. Floroelastomer kayış ve paslanmaz çelik çerçeveli ekrana sahip olan Watch Fit Elegant, tüm gün rahat kullanım için ergonomik olarak tasarlanmış, aynı zamanda uzun kullanım için dayanıklılık göstermesi sağlanmış. Kullandığımız süre boyunca rahatlığıyla çokça memnun kaldık.

Yalnızca 27 gram ağırlığında olan Watch Fit Elegant, siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip. Ayrıca 5 ATM seviyesinde suya dayanıklılığa sahip olduğunu da tasarımına ilişkin olarak söyleyelim ve ekranın detaylarına geçelim.

Huawei Watch Fit Elegant Ekran Özellikleri

Huawei Watch Fit Elegant Ekran Özellikleri

Huawei Watch Fit Elegant'ın ekranı 1.64 inç boyutunda AMOLED panelden oluşuyor. Bileklikte ekran / gövde oranı bilhassa sevindirici. Yüzde 70 oranındaki ekran / gövde oranı sayesinde böylece akıllı saat kullanımına yaklaşan bir profil çiziyor. Ekran sağladığı 280x456 piksel çözünürlüğündeki görüntüsü ile güzel bir görsellik sağlarken bu ekran üzerinde tüm bildirimlerinizi rahatlıkla görebiliyor ve arabirimde kolayca dolaşabiliyorsunuz.

Watch Fit Elegant'ın ekranı 326 ppi seviyesine sahip. Böylece sık piksellerle güzel görüntü üretebilirken, güneşli günlerde ekranı net şekilde görebilecek miyiz endişesi taşıyanlara iyi haberi verelim: Watch Fit Elegant ile dış kullanımlarda, parlak güneş ışığı altında ekranı çok net şekilde görebiliyorsunuz. Yüksek parlaklık değerine sahip ve otomatik parlaklık ayarını da bulunduruyor. Bu sayede çevre ışık koşullarına göre ekranın parlaklığını en uygun şekilde ayarlamasına olanak tanıyor.

Akıllı saat ve akıllı bileklikleri özelleştirmeyi seviyoruz. Bunun için de bu tip ürünlerde çok sayıda arabirim seçeneği yer alıyor. Huawei Watch Fit Elegant'ta da 130'dan fazla saat yüzü yer alıyor, bunlar arasından istediğinizi seçiyor ve o günkü modunuza ya da kıyafetinize göre uygun desenleri bilekliğin ekranından kendinize kombin yapabiliyorsunuz. Ancak sadece bu kadarla sınırlı değil, Watch Fit Elegant'ta daha fazlası var.

Huawei Watch Fit Elegant ile OneHop Paylaşımı

Huawei Watch Fit Elegant ile OneHop Paylaşımı

Evet, az önce söylediğimiz gibi bilekliğin ekranı güzel ve iyi bir görsellik sağlıyor. Huawei de ekrandan daha fazla yararlanmak isteyenler için arayüz seçeneklerini kendi fotoğraflarınızla zenginleştirme olanağı tanımış. Huawei telefonunuzun galerisinde bulunan fotoğraflarınızı Watch Fit Elegant'ın ekranına taşıyabiliyorsunuz.

Peki, bunu nasıl yapacaksınız? Çok basit. Tek yapmanız gereken Watch Fit Elegant'ı telefonunuza dokundurmanız. Bileklikte NFC desteği ile beraber Huawei OneHop işlevi üzerinden telefonunuzun galerisinden seçtiğiniz bir fotoğraf, anında Watch Fit Elegant'ın ekranına arka plan olarak yerleşebiliyor. Ancak bunun için telefonunuzun Huawei marka olması ve işletim sisteminin de EMUI 11 veya üzeri olması gerektiğini de belirtelim.

Huawei Watch Fit Elegant Özellikleri Neler?

Huawei Watch Fit Elegant, şık bir akıllı bileklik olmanın yanında çok fazla yeteneğe de sahip. Az önce bahsettiğimiz OneHop erişimi bunlardan yalnızca biriydi. Özellikle spor ve sağlık konularında önemli yetenekler içeren Watch Fit Elegant, kuşkusuz akıllı telefon entegrasyonu ile beraber tüm bildirimlerinizi de ekranından size ulaştırıyor.

Hava durumu kontrolü, telefon bulma, uzaktan kamera deklanşörü, anlık mesaj hatırlatma ve müzik çalma gibi akıllı yaşam asistanı özelliklerini bulunduran Fit Elegant, dahili GPS ve GLONASS desteğinin de sahibi olmasıyla bu kategorideki pek çok akıllı bilekliğe göre avantaj sağlıyor. Bu anlamda genel kullanımın yanı sıra özellikle spor amaçlı bir akıllı bileklik arıyorsanız muhakkak yakından incelemeniz gerekli. Zira bileklik fazlasıyla zengin bir özellik yelpazesi içeriyor.

Huawei Watch Fit Elegant Spor ve Sağlık Yetenekler

Huawei Watch Fit Elegant Spor ve Sağlık Yetenekler

Watch Fit Elegant'ta 11'i profesyonel olmak üzere tam 96 egzersiz modu yer alıyor. Harekete başladığınız anda sizi takip etmeye başlayan, antrenman esnasında genel veri, hız, eğitim etkisi, kalp atış hızı, VO2Max ve iyileşme süresi gibi pek çok adımda sizinle ilgili takibi yapabilen bileklik, antrenman sonrasındaysa daha fazla analiz için sizi uygulamasına bekliyor. Huawei Health telefon uygulaması üzerinden antrenman seansında nasıl bir süreç geçirdiğinizi tüm detaylarıyla görüntüleyebiliyorsunuz. Profesyonel olarak sporla ilgilenmeseniz de bu denli detaylı veriler sizi ister istemez farkında olmaya ve profesyonel olma yolunda bir adım daha ileriye taşıyor.

12 fitness kursu bulunduran bileklik böylece bir spor koçu gibi davranabiliyor. Hareketlerin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız sizi yönlendirebiliyor. 44 farklı hareketin nasıl yapıldığını animasyon gösterimi ile öğrenebiliyorsunuz.

Yerleşik GPS ve çoklu sensörlerin yardımıyla tüm antrenmanızı analiz edebilen bileklikte, tüm gün kalp atışı, nabız, stres ve SpO2 takibi de yapılıyor. Diğerlerine artık aşinayız, ancak son dönemde sık duymaya başladığımız SpO2 takibi oldukça ilgi çekici. Kandaki oksijen doygunluğu anlamına gelen SpO2 ölçümü, kişinin genel sağlık göstergesi. Watch Fit Elegant ile bu ölçümü doğru şekilde yapabiliyorsunuz. Saatin arayüzünden erişebileceğiniz bu testi başlatarak SpO2 oranınızı hızlıca öğrenebiliyorsunuz. Bu değerin yüzde 90'ın üzerinde çıkması ise sağlıklı yaşam için bilhassa önemli, o nedenle kontrol etmenizde fayda var. Öte yandan bu takibi manüel olarak yapabileceğiniz gibi, Watch Fit Elegant'ın tüm gün otomatik olarak yapmasını da sağlayabiliyorsunuz.

Watch Fit Elegant'ın bir diğer sevdiğimiz özelliği ise uyku takibi yetenekleri. Bu bilekliğin uykuyu sevenler, uykusunun nasıl olduğunu merak edenler için tam bir koç olacağının altını çizebiliriz. Zira TruSleep 2.0 bilimsel uyku takibi algoritması ve bileklik üzerindeki sensörler vasıtasıyla çok doğru ölçümler yapılıyor ve bu ölçümlerin sonuçları iyi şekilde analiz edilerek anlaşılabilir hale getiriliyor. Sonuçları ise kuşkusuz Huawei Health uygulaması üzerinden okuyoruz. Burada gerçekten oldukça detaylı tablolarla gece nasıl uyku uyuduğunuzu görebiliyor, derin, hafif ve REM uyku sürelerinizi açıkça görebiliyorsunuz. Huawei bu konuda gerçekten çok başarılı.

Huawei Watch Fit Elegant Pil Ömrü Nasıl?

Pil ömrüne geldiğimizde ise Watch Fit Elegant'ın da pil konusunda elbette Watch Fit modeliyle aynı olduğunu söyleyebiliriz; bu bileklikle de uzun bir pil dayanımı sağlanıyor. 10 güne kadar aktif kullanım süresine sahip olan Fit Elegant, ağır kullanımlarda bile 7 güne kadar pil ömrü sağlayabiliyor. Böylece bilekliği her gün veya gün aşırı şarj etmek istemeyen, daha uzun süre pil ömrünü koruyabilen bir akıllı saat arayanların beklentisini karşılayabiliyor. Uzun pil ömrü sağlamasını BLE destekli Bluetooth 5 bağlantı desteğine borçlu olan Fit Elegant'ı şarj etmek de oldukça pratik. Sadece 5 dakikalık şarj ile tam günlük kullanım elde edebiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Watch Fit Elegant, daha önce detaylı şekilde incelediğimiz Watch Fit'in daha şık bir modeli olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Özelleştirilmiş tasarımıyla, Watch Fit'in yeteneklerini daha şık bir tasarımla süsleyen Watch Fit Elegant'ın, iyi bir akıllık bileklik arayan ve sağlık ile spor konularında fayda sağlamak isteyenler tarafından beğenileceğini düşünüyoruz. Biz kullandığımız süre içinde fazlasıyla memnun kaldık.

Watch Fit Elegant'ı şu an 999 TL fiyatla Huawei Online Mağaza'dan satın alabiliyorsunuz. Eğer illa Elegant olmasına gerek yok, aynı özelliklere düz siyah renkli seçenek benim için yeterli diyorsanız ise onun fiyatının ise 799 TL olduğunu belirtelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Watch Fit Elegant
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
90
Çözünürlük 456x280
Hafıza 4 GB
Boyutlar 46 x 30 x 10 mm
Ekran1.64 inç
Ekran TeknolojisiAMOLED
Pil Ömrü10 güne kadar
Su Koruması5 ATM
UyumlulukAndroid 5.0 ve üstü, iOS 9.0 ve üstü
BağlantılarWi-Fi, BT5, BLE, GPS
Ağırlık27 gr. (Kayışsız)