Huawei Watch GT 3 İnceleme

Etkileyici pil ömrüne ve egzerziz takibine sahip yetenekli bir akıllı saat: İşte Huawei Watch GT 3 incelemesi.

CHIP Online Notu 90
  • Birinci sınıf tasarım ve işçilik
  • Parlak OLED ekran
  • GT 2'den daha pürüzsüz arayüz
  • Yeni yetenekler
  • Konum teknolojileri
  • Sağlık ve spor becerileri

Uzunca bir zamandır genelde daha çok spor tasarımlı akıllı saatlerle karşılaşıyoruz, fakat bu defa kolumda klasik tasarımlı bir akıllı saat isteyenleri, "hah, işte aradığım tam olarak böyle bir şeydi" diyecekleri bir model var. Biliyorsunuz, Huawei'nin Watch serisi altında GT kategorisi de yer alıyor ve bu serideki ilk modeli olan Watch GT ile 2018 yılında tanışmıştık. Klasik tasarım çizgisini benimseyen, ancak ailede spor modeline de yer veren bu serinin en büyük esprisi çok uzun pil ömrü sağlamasıydı. Sonrasında gelen diğer Huawei Watch modellerinde de aynı düsturun sürdürüldüğünü gördük ve bu da artık uzun pil ömrüne sahip bir akıllı saat dendiğinde akla Huawei'nin gelmesine önayak oldu tabii ki. Bugün değerlendireceğimiz Huawei Watch GT 3 de yine etkileyici bir pil ömrüne sahip. Bundan ve diğer tüm özelliklerinden bahsedeceğiz, ancak ilk başta söze yine tasarımla başlamak doğru olacak.

Huawei Watch GT 3 Tasarımı Nasıl?

Huawei Watch GT 3 Tasarımı Nasıl?

Evet, baştan beri bu saatin en can alıcı noktalarından birinin klasik tasarımı olduğunu söylüyoruz, ama tabii ki bu modelde de spor seçeneği mevcut. Elimizde klasik tasarım seçeneği ve Titanyum Gri rengiyle yer alan Huawei Watch GT 3'ün spor seçeneğini de yine siyah kayış bandıyla Huawei Online Mağaza'da bulabiliyorsunuz. Ayrıca 46 mm ve 42 mm gibi 2 farklı boyut seçeneğinin yer aldığı modelde, 42 mm seçenekler arasında ise beyaz ve altın renk seçeneklerinin bulunduğunu söyleyelim.

Elimizdeki model klasik saat tasarım çizgisinde olduğu için bilekten fazla çıkıntı yapmayacak şekilde tasarlanmış, ayrıca metal olmasına karşın çok da ağır bir saat değil. Tabii ki 46 mm'lik olan bu model kendini kolda biraz hissettiriyor, ancak özellikle 42 mm'lik olanını tercih edecekler, saatin oldukça hafif olduğu kanısına varacaklardır.

Saatin metalik tasarıma ilişkin söyleyebileceğimiz diğer şey ise, işçilik açısından da güçlü tasarlandığı olacak. Isıya karşı dayanıklı paslanmaz çelikten yapılan metalik yüzey, saatin arka yüzeyinde ise yerini polimer fiber kompozit malzemeye bırakıyor. Bunun da yine artırılmış mukavemete sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei Watch GT 3 Ekran Özellikleri Neler?

Huawei Watch GT 3 Ekran Özellikleri Neler?

Metalik tasarım ile fazlasıyla elit görünen saatin bu şık tasarımını perçinleyen en önemli bileşen ise cesur görünüm çizgisine sahip parlak ekranı kuşkusuz. 1.43 inç büyüklüğünde yuvarlak kesim bir panelden oluşan bu ekran, 466x466 piksel çözünürlüğünde görüntü üretiyor. Hem kadranı hem çözünürlüğü hem boyutu selefine göre yükseltilen Watch GT 3, 3D yüksek kavisli cam malzeme ile kaplı durumda. Kullanılan bu malzeme saatin ekranının hem net görünmesine katkı sağlarken, elbette bunda AMOLED panelin katkısı da büyük.

HarmonyOS İşletim Sistemi Yetenekleri

HarmonyOS İşletim Sistemi Yetenekleri

Ekranda elbette artık Huawei'nin daha önce değerlendirme şansı bulduğumuz Watch 3 ve Watch 3 Pro akıllı saatlerinde de olduğu gibi Harmony OS işletim sistemini görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Harmony OS 2 versiyonuna güncellenen bu yeni işletim sistemi, arayüzde de birtakım yenilikler karşımıza çıkarıyor. Daha önceki güncellemede arayüze ateş ölçüm özelliği eklenmişti mesela, yeni sürümde de yine yenilikler mevcut.

Öncelikle bu arayüzde tabii genellikle ekrana dokunarak dolaşacaksınız, ancak saatin yanındaki kurma kolunu çevirerek de kontrol edebileceğinizi söyleyelim. Ayrıca bu saatte de diğer Watch 3 modellerinde de gördüğümüz gibi gerçekten de çok sayıda arayüz seçeneği yer alıyor. Bunlardan bir kısmı saat üzerinde halihazırda yer alırken, daha fazlasına saati telefonunuz ile bağlayacağınız Huawei Sağlık uygulaması üzerinden erişebiliyorsunuz. Burada gerçekten de envai çeşit saat arayüzü olduğunu söyleyebiliriz.

Buradan hareketle şunu da söylemek lazım: Evet, Harmony OS oldukça taze bir işletim sistemi ve şu an uygulama marketi AppGallery'de çok fazla içerik yer almıyor. Ancak takip edenler bilecekler ki, Huawei'nin ilk saat modellerine baktığımızda, o zaman da benzer şeyi saat arayüzleri için söylüyorduk ve geçen zaman içinde içerik sayısının ne kadar genişlediğini şimdi görebiliyoruz. Benzeri konu, yine Huawei'nin telefon tarafındaki AppGallery uygulama mağazası için de geçerliydi. Şu an Huawei telefonunuzdan AppGallery uygulama mağazasına girip baktığınızda, hemen her uygulamayı ve hatta alternatiflerle birlikte fazlasını bulmanız mümkün. Bu uygulamalardan biri de Petal Maps oluyor.

Huawei Watch GT 3 Özellikleri

Petal Maps uygulamasını Watch GT 3'e indirebiliyorsunuz. Böylelikle navigasyon takibini direkt olarak saat üzerinden yapmanız mümkün ki bu çok pratik bir kullanım şekli. Özellikle otomobil kullanırken direkt olarak saatiniz üzerinde ne kadar mesafe sonra ne yöne dönmeniz gerektiğini görebilmeniz, telefon ekranına bakmanızdan daha güvenli bir yöntem.

Bu arada bu saatin en önemli özelliklerinden biri de hassas konumlandırma yeteneği. Watch GT 3'te 5 ana uydu sistemi yer alıyor. Bunlar GPS, Beidou, GLONASS, Galileo ve QZSS. Bunlara ek olarak parazit önleme performansına sahip yerleşik çift bantlı 5 sistem GNSS konumlandırma çipi de saatin içine yerleştirilmiş. Bu çip GPS gözlem verisi hatasını ortadan kaldırarak daha hassas bir konum takibinin kapısını açıyor. Huawei, bu akıllı saatte geçmiş modellere kıyasla yüzde 50 oranında daha iyi konum hizmeti sağladığının sözünü veriyor.

Bu konum yeteneğinden elbette daha çok dış mekan antrenmanları yapanlar fayda görecekler. Dış mekan antrenmanı tamamlandıktan sonra GPS izi otomatik olarak bir koşu haritası olarak oluşturuluyor ve bunları arkadaşlarınızla da dilerseniz paylaşabiliyorsunuz. Öte yandan navigasyon için online olmanıza da gerek yok; saat çevrimdışıyken de navigasyon desteği gösteriyor. Mesela ormanlık bir alanda kayboldunuz diyelim, egzersiz ekranı içinden diğer ekrana geniş yaparak dönüş rotası özelliğini açabilir ve böylece talimatları izleyerek başlangıç noktasına geri dönebilirsiniz.

Egzersiz, Spor ve Sağlık Becerileri

Egzersiz, Spor ve Sağlık Becerileri

Madem konu egzersizlere kadar geldi, eh tabii ki artık elimizdeki saat bir akıllı saat olunca ve Huawei'nin bir modeli olunca, geniş bir seçenek yelpazesinin bileğinizde olacağını biliyor olmanız gerekiyor. Huawei Sağlık uygulama çatısı altında zaten geniş bir raporlama ve takip ekranınız mevcut. Bundan her defasına bahsediyoruz ki, gerçekten de bu uygulama içinde detaylı analiz raporlarına erişebiliyor ve anlık olarak ölçülen verilerinizi sadece gün gün değil, aynı zamanda saat dilimleri içinde dakika dakika izleyebiliyorsunuz.

Bu saat size sadece telefonunuza gelen bildirimleri göstermek, telefon aramalarınıza cevap vermenizi sağlamak, navigasyondur, egzersiz takibidir gibi yetenekleri paylaşmak değil, aynı zamanda 7x24 sağlık asistanınız olmak üzere de tasarlanmış bir model. Watch GT 3, yapay zekalı nabız izleme özelliğine sahip. Böylece daha doğru ölçüm yapabiliyor ve bununla birlikte nabza bağlı diğer ölçümlerde de önemli aşama kaydediliyor. Nabız takibinin yanı sıra, SpO2 ölçümü, stres takibi ve uyku izleme gibi noktalarda sürekli olarak sizi izleyen saat, düzenli kullanımlarda sağlıklı yaşama iten bir asistan görevi görüyor. Öyle ki, kalkma, su içme ve egzersiz zamanı gibi noktalarda düzenli olarak sizi uyarabilen saat, nefes kontrolünü sağlamanızda da faydalı olabiliyor.

Bu arada egzersiz yeteneklerine geri dönelim. Saatte 100'den fazla egzersiz modülü bulunuyor. Bunlardan 18'i profesyonel egzersiz modundan oluşurken, geri kalanı da özelleştirilmiş egzersiz modu olarak karşımıza çıkıyor. İç mekandan dış mekana, bilindik spor çeşitlerinden ekstrem sporlara kadar çok sayıda seçenek burada mevcut durumda. Öte yandan düzenli spor ve egzeriz yapıyorsanız, saat kişisel verilerinize dayanarak koşu planları özelleştirebiliyor ve antrenman hedefleri de belirleyebiliyor. Ancak tabii ki bunlar için önce biraz hareket etmek istemeniz lazım, sonrasını ona bırakın ve Huawei Sağlık uygulamasından takip edin.

Huawei Watch GT 3 Pil Ömrü

Peki, pil ömrü ne kadar? Başta da söylediğimiz gibi Watch GT 3, pil ömrü konusunda Huawei'nin yeni modelleri olan Watch 3 ve Watch 3 Pro'dan geri kalmıyor. Saatte 455 mAh kapasitesinde bir batarya kullanılmış ve bu da saatin ortalama kullanımla beraber 2 haftaya kadar pil performansı sağlamasına önayak oluyor. Tabii ki burada sizin kullanım şekliniz pil performansını belirleyecek ana etken. Fakat tipik kullanımda 14 günlük süre elde edebileceğinizi söyleyebiliriz. Öte yandan şarj konusu da basit. Saatte kablosuz şarj desteği var, böylece telefonunuzun kablosuz ters şarj özelliğini açarak da acil durumlarda şarj edebiliyorsunuz. Tabii ki kutusundan yine kendi şarj pedi de çıkıyor. Yine bununla da kısa sürede şarj edebiliyorsunuz.

Özetle

Evet, toparlayacak olursak Huawei Watch GT 3 de klasik tasarımlı bir model olarak bu tasarım çizgisinde bir akıllı saat arayanlar için çok güzel ve taze bir seçenek oluyor. Tabii ki söylediğimiz gibi bu saati metal kayış ile değil, silikon kayışla da tercih edebilir ve böylece biraz daha sportif bir görünüme kavuşturabilirsiniz; burada tercih sizlerin olacak. Fakat genel hatlarıyla, sahip olduğu özelliklerle, ekranı, uzun pil ömrü, navigasyon ve konum yetenekleri, sağlık ve spor becerileriyle gayet tatmin edici bir akıllı saat modeli olduğunu söylemek hiç de zor değil. Bu arada Watch GT 3 ön siparişe de açıldı. Şu an Huawei Online Mağaza'dan önemli fırsatlarla beraber 3399 TL fiyatla ön siparişte bulunabiliyorsunuz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Watch GT 3
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
90
Ekran 1.43 inç AMOLED
Çözünürlük 466x466
Hafıza 4 GB
Su Koruması 5 ATM
Uyumluluk Android 6.0 ve üstü, iOS 9.0 ve üstü
Batarya 455 mAh
Pil Ömrü 2 haftaya kadar
Bağlantılar Çift bantlı Beş sistemli GNSS (GPS, Beidou, GLONASS, Galileo, QZSS), BT5.2
Boyutlar 45.9 x 45.9 x 11 mm
Ağırlık 35 gr.