Huawei, yeni konsolunu Çin'de satmaya hazır!

Kola kutusuna benzeyen bu cihaz, Çin'de yıllardır devam eden bir dönemi bitirmek için geliyor!

Bir dönemi bitirecek "kutu!"

Çin'in Huawei Technologies firması, kendi Android oyun konsolunu, sadece kendi evinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde satışına başlanacak olan konsolun çıkışı, ülkedeki video oyun yasağının kalkmasının hemen sonrasına denk geliyor.

Huawei, Tron ismini verdiği konsolunu geçtiğimiz hafta, Las Vegas'taki Uluslararası CES şovunda tanıtmıştı. Konsol, Android oyunlarını çalıştırabiliyor ve kablosuz, Bluetooth kontrol kolları ile beraber sunuluyor. Yaklaşık olarak bir kola kutusu boyutunda olan konsol, Nvidia Tegra 4 işlemciye sahip.

Ürünün fiyatı henüz belirlenmiş değil ancak, yaklaşık olarak 200 dolar civarında bir fiyata sahip olacağı söyleniyor.

Huawei'nin oyun konsolu, bir başka Android oyun sistemi olan ve geçen yıl Amerika'da satışa sunulan Ouya ile benzerlik gösteriyor. Ancak, Huawei'nin ürünü şimdilik sadece Çin marketini hedefliyor ve konsol satışlarının legal olmasının hemen ardından kendini göstererek, yoğun bir satış şansı yakalamış olacak.

Çin'in oyunlar ve konsollar ile imtihanında yeni dönem... Haberimizin ikinci sayfasında...

Çin'in oyunlar ve konsollar ile imtihanı...

Çin'in oyunlar ve konsollar ile imtihanı...

Çin hükümeti geçtiğimiz Eylül ayında, 13 yıllık konsol yasağını, Şangay'da yeni kurulan serbest ticaret alanı dahilinde geçici olarak kaldırmıştı. Düzenlemeler ile beraber, serbest ticaret bölgesinde bulunan dış kaynaklı firmalar, ülkenin geri kalanına Çin'in Kültür Bakanlığı'nın izni ile konsol satışında bulunabiliyorlar. Bu düzenleme, Microsoft, Sony ve Nintendo gibi firmaların, ürünlerini resmi bir şekilde Çin'e satmalarına imkan tanıyor ancak henüz herhangi bir firmadan bir açıklama gelmiş değil.

Bulunan yasağa rağmen, elektronik oyunlar Çin'de her zaman popüler olmuşlardı. Yerel tüketiciler, yabancı konsolları, resmi olmayan "gri market" satıcılarından elde edebilmektelerdi. Buna ek olarak Çin'de yer alan tüketiciler, PC ve akıllı telefon oyunlarını oynayabiliyorlardı ki hükümet bunların üzerine hiçbir yasak getirmiş durumda değil.

Çin merkezli firmalar, daha önce de kendi konsol-benzeri oyun ürünleri geliştirmek için çabalamışlardı. Beijin Eedoo Technology, kendi konsolunu üretmiş ve hareket algılama teknolojisini bu konsola dahil ederek egzersiz ile ilgili oyunların oynanmasına imkan tanımıştı. Eedoo Technology, bu oyun sisteminin aileler ve "casual" oyuncular için tasarlandığını bildirmişti.

Yasağın kalkması ile Çin marketi konsol üreticileri için nasıl avantajlar sunar bilinmez ama, Çin'de yer alan oyun tutkunlarının bu durumdan çok memnun olacağı kesin...

Okuyucu Yorumları