Huawei Watch GT 2 Pro İnceleme

Huawei'nin profesyonel akıllı saati Watch GT 2 Pro elimizde! İşte Huawei Watch GT 2 Pro özellikleri, fiyatı ve detaylı Huawei Watch GT 2 Pro incelemesi!

CHIP Online Notu 90
  • Premium tasarım
  • Canlı ekran
  • 7x24 sağlık asistanı
  • Geniş spor desteği
  • Başarılı uyku ve egzersiz takibi
  • Uzun pil ömrü
  • Yapay zeka destekli ölçüm yeteneği
  • SpO2 takibi
  • 50 metreye kadar suya dayanıklı
  • Rakiplere oranla fiyat avantajı

Bu incelememizde, konuğumuz Huawei'nin en yeni akıllı saati Watch GT 2 Pro. Huawei'nin her modelinde üstüne koyarak daha iyi akıllı saatler üretmesine artık alıştık. Daha önce bu aileden Watch GT 2 ve Watch GT 2e akıllı saatlerini de incelemiştik. Bu defa ise henüz piyasaya çıkan ve tasarımından özelliklerine kadar şu an en başarılı akıllı saatlerden biri olan Huawei Watch GT 2 Pro'yu değerlendireceğiz.

Watch GT 2 Pro, adından da anlaşılabileceği gibi profesyonel özellikler içeriyor. Saat spor yönüyle öne çıktığı kadar özellik bakımından da oldukça başarılı, tasarımıyla ise hem klasik tasarımı sevenlere hem de sportif yönü kuvvetli olanlara hitap ediyor.

Huawei Watch GT 2 Pro Tasarımı Nasıl?

Huawei Watch GT 2 Pro Tasarımı Nasıl?

Saati, spor ve klasik şekilde 2 farklı tasarımla tercih edebiliyorsunuz. Elimizdeki model klasik tasarıma sahip olurken, bu modelde kol bandı deri malzeme içeriyor.

Önceki modellere göre bu saatte tasarımda önemli değişiklikler var. Yeni malzeme yapısı ve tasarımı ile Watch GT 2 Pro daha premium görünüyor ve daha sağlam bir akıllı saat olmuş. Bunda en önemli etkenlerden biri ekranın safir cam malzeme içermesi oluyor. Safir cam, elmastan sonra gelen en sağlam malzeme ve bu sayede de saati bir yere çarptığınızda veya düşürdüğünüzde çizilmesi konusunda endişe duymanıza gerek kalmıyor.

Tasarımda diğer önemli etkenler, gövde ve arka kasada gizli. Saatin gövdesi tamamen titanyum malzemeden üretilmiş durumda ve arka kasa da seramik malzeme içeriyor. Kullanılan titanyum çerçeve, havacılıkta da kullanılan bir malzeme. Bu malzeme sayesinde saat düşmelere, ısıya ve soğuğa karşı daha dayanıklı olurken, öte yandan seramik yüzeyin ve deri kayışın cilt dostu ve anti-alerjik olması sebebiyle, alerji nedeniyle saat kullanamayanlar da artık Watch GT 2 Pro ile rahat edebilir.

Huawei Watch GT 2 Pro Ekran ve Arayüz

Huawei Watch GT 2 Pro Ekran ve Arayüz

Watch GT 2 Pro'nın ekranı 1.39" boyutunda ve AMOLED panelden oluşuyor. 454x454 piksel çözünürlüğündeki bu ekran 326 ppi piksel yoğunluğu ile gayet doygun renk üretiyor. Her zamanki gibi bu ekran üzerinde dokunarak arayüzde dolaşabiliyor, yine çerçevede yanda duran 2 tuş ile de bu kullanımı destekliyorsunuz.

Saatte, Huawei'nin diğer modellerinden de alışkın olduğumuz gibi fazlasıyla geniş bir saat arayüz yelpazesi bulunuyor. Huawei Sağlık uygulaması üzerinden erişebileceğiniz 200'den fazla saat yüzü mevcut ve isterseniz bunları kendiniz de özelleştirebiliyorsunuz. Kaldı ki, Huawei'nin dizüstü bilgisayarları ve akıllı telefonlarından da bildiğimiz kablosuz kolay paylaşım özelliği olan OneHop bu saatte desteklenmiş.

Huawei Watch GT 2 Pro OneHop Özelliği

OneHop özelliğini kullanarak tek dokunuşta saat arayüzünü değiştirebiliyorsunuz. Bunun için saat üzerinden OneHop'u etkinleştirmeniz gerekli. Sonra ise, örneğin telefonunuzdan selfie çekip, telefonu saate dokundurarak saat yüzünü basit şekilde değiştirebilirsiniz.

Huawei Watch GT 2 Pro ile 7x24 Sağlık Takibi

Huawei Watch GT 2 Pro ile 7x24 Sağlık Takibi

Watch GT 2 Pro da tıpkı Huawei'nin önceki saatlerinde olduğu gibi geniş bir egzersiz ve antrenman yelpazesine sahip ancak bu yeteneği önceki modellerden daha gelişmiş olarak karşımıza çıkıyor. Zira bu modelde yapay zekadan faydalanılmış durumda. Yapay zekalı nabız izleme özelliği ile selef model GT2'ye göre daha doğru ölçüm yapabilen Watch GT 2 Pro, diğer ölçümlerinde de yapay zekanın yeteneklerinden faydalanıyor. Bu sayede de nabız takibi, uyku izleme, kan oksijen seviyesi (SpO2) ve stres ölçümü, önceki akıllı saatlere göre daha doğru sonuçlar üretiyor.

Huawei Watch GT 2 Pro Sağlık Uygulaması

Kolunuzda tuttuğunuz süre boyunca 7x24 sizi izleyebilen Watch GT 2 Pro, edindiği tüm sağlık verilerinizi yine Huawei Sağlık uygulamasına aktarıyor ve burada ayrıntılı şekilde görebilmenizi sağlıyor. Saat üzerinden de anlık olarak verilerinizi görebiliyorsunuz, ancak uygulama üzerinde geniş detaylar mevcut. Burada egzersiz kayıtlarınıza, nabız, uyku, SpO2 ve stres ölçümlerinize günlük, haftalık, aylık ve hatta yıllık olarak bakabilme olanağınız var.

Bu arada bu verilerden maksimum fayda sağlamak için sürekli kalp atış hızı takibi ve otomatik stres testini etkin hale getirmenizi ve saatin geceleri iyi uyku analizi yapabilmesi için de HUAWEI TruSleep özelliğini açmanızı tavsiye ederiz. Bu ayarları da yine Huawei Sağlık uygulamasından kolayca açabiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 2 Pro Spor Yetenekleri Neler?

Huawei Watch GT 2 Pro Spor Yetenekleri Neler?

Watch GT 2 Pro, elbette spor yetenekleriyle de gelişmiş bir saat. Huawei, her yeni saati ile spor alanındaki ağını genişletiyor. Watch GT 2 Pro ile de kayak ve golf sporlarının alt dallarının da eklenmesiyle beraber 100'den fazla spor modülü karşımıza çıkıyor. Bu saatle gerçekten de çok geniş ölçüde aktivite desteği sunulmuş. Öyle ki, saat üzerinde spor dalları arasında gezinmeye kalktığınızda ekranı bir hayli kaydırmanız lazım. Bunları kategorilere de ayıran Huawei; ekstrem, kış, su, spor, kapalı alan ve eğlence gibi 6 başlık halinde 100'den fazla spor çeşidini bir araya toplamış.

Huawei Watch GT 2 Pro Hangi Sporu Yaptığınızı Algılıyor

Öte yandan az önce bahsettiğimiz yapay zeka desteğinden yalnızca sağlık asistanı şeklinde çalıştığında değil, spor asistanı şeklinde davrandığında da yararlanabilen Watch GT 2 Pro, bu sayede hangi sporu yaptığınızı siz seçmeden kendisi otomatik olarak algılayabiliyor ve siz spora başladığınızda, o da veri toplamaya başlıyor. Bu da yeni saat için güzel bir diğer özellik olmuş.

Bu arada elbette yüzme sporuyla ilgililer için önemli bilgi: Watch GT 2 Pro, suya karşı dayanıklı yapıda tasarlanmış bir akıllı saat. 5 ATM seviyesinde suya karşı dayanıklılık gösterebiliyor ve 50 metre derinliğe kadar bu dayanıklılığını da sürdürüyor. Dahili GPS'i ile ise ister yüzün, ister koşun sizi sürekli takip ediyor ve böylece açık hava etkinliklerinizde izinizi kaydedebiliyor, yine bunları raporlayarak size sunuyor.

Huawei Watch GT 2 Pro Uzun Pil Ömrü

Tüm bu bahsettiğimiz geniş özelliklerin yanında Watch GT 2 Pro da önceki Huawei akıllı saatleri gibi uzun pil ömrü sağlıyor. 14 güne kadar kullanım imkanınız var ve bu sayede açıkçası bir noktadan sonra şarj etmeyi unutuyorsunuz diyebiliriz. Şarj ederken ise kablosuz şarj pedini kullanıyorsunuz ve 5 dakikalık hızlı bir şarj ile 10 saate kadar kullanım sağlayabiliyorsunuz ki bu da fazlasıyla tatmin edici bir süre. Bu saatin şarj konusunda bir diğer avantajı ise, ters şarjı desteklemesi. Böylece telefonunuzdan ters şarj yoluyla şarj edebiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirdiğimizde Huawei Watch GT 2 Pro her yönüyle fazlasıyla başarılı bir akıllı saat olmuş diyebiliriz. Yenilenen ve zenginleşen tasarımı, 7x24 sağlık asistanı gibi davranması ve hem bu konuda hem de spor alanında yapay zekadan faydalanmasıyla beraber özellik ile performans noktalarında gayet tatmin edici. Tabii ki pil ömrüyle de beraber. Zira bu sayede saati uzun süreler kullanabiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 2 Pro Fiyatı Ne Kadar?

Huawei Watch GT 2 Pro, şu an satışa çıkmış durumda. Fiyatı da 2299 TL olarak belirlenmiş. Bu fiyatıyla da üst seviye akıllı saatlere iyi bir fiyat alternatif yaratıyor. Bu arada sadece Android işletim sistemiyle değil, iOS ile de uyumlu olması saatin bir diğer önemli avantajı.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Watch GT 2 Pro
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
90
Ekran 1.39 inç AMOLED
Çözünürlük 454x454 HD
İşlemci Kirin A1 + STL4R9
Hafıza 4 GB
Pil Ömrü 14 gün
Su Koruması 5 ATM
Uyumluluk Android, iOS
Bağlantılar Bluetooth 5.1, BLE, GPS
Boyutlar 46.7 x 46.7 x 11.4 mm
Ağırlık 52 gr. (Kayışsız)