Hükümran Senfoni Dünya devlerine kafa tutuyor

Türk yapımı online oyun Hükümran Senfoni, 3 ayda ulaştığı kullanıcı sayısı ile devlere meydan okuyor

Online'e Türk damgası!

ODTÜ Teknopark'taki Ceidot Oyun Stüdyoları yöneticisi Erkan Bayol, 9 Mayıs 2008'de 1. Tur Açık Beta testlere başlayan Hükümran Senfoni Online'ın, 3 ay içerisinde 100 bin kayıtlı kullanıcı barajını geçmeyi başardığını söyledi. Bayol, oyunun henüz açık beta aşamasında bulunmasına rağmen Türk oyun severlerin gösterdiği ilgi ve güvenin "olağanüstü" olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'de en çok oynanan ve Almanya'da üretilen tarayıcı tabanlı oyunlardan Travian'ın 2004 yılında yayınlanmaya başlandığını ve o dönemden bugüne kadar Türkiye'de 400 bin dolayında oyuncusu olduğunu anlatan Bayol, "Yani 4 yılda 400 bin seviyesine gelmiş bulunuyorlar ki bu rakam ciddi bir başarıdır" dedi.

Yine Almanya'da geliştirilen Ogame'in 2002'de çıktığını ve Türkiye'deki oyuncu sayısının da 300 bin civarında olduğunu ifade eden Bayol, şöyle konuştu: "Bu oyunlar, dünyanın en büyük yayıncıları tarafından yayınlanan ve çok eski oyunlar. Kendi türlerinde hepsi birer klasik. Bu oyunların bu kadar uzun zamanda ulaştığı oyuncu kitlesine bakarsak Hükümran Senfoni Online'ın henüz test aşamasında olmasına rağmen, 3 ay gibi kısa bir zamanda 100 bin rakamını geçmesi ciddi bir başarı. Büyük ihtimalle oyun, Türkiye'de bugüne kadar en hızlı büyüyen tarayıcı tabanlı oyun oldu. Bu hızla giderse birinci yılın sonunda Türkiye'nin en çok oynanan tarayıcı tabanlı oyunu olacak."

Yurt dışı planlarında neler var?

Yurt dışı planlarında neler var?

Ar-Ge faaliyetlerinde önceliklerinin Türkiye olduğunu belirten Bayol, oyuna ilişkin hedefleriyle ilgili şunları kaydetti: "Oyunu elimizden geldiğince mükemmel hale getirmek için özellikle yurt dışı ile olan yayıncılık görüşmelerimizi durdurduk. Pek çok firma oyunun başarısından haberdar. Oyunu hemen hemen hepsi yurt dışında yayınlamayı istiyorlar, ancak hem daha cazip şartlarda anlaşma imzalayabilmek için, hem de birden çok pazara odaklanarak iş gücümüzü fazla bölmemek için şu an bir sonuca gitmeye çalışmıyoruz" dedi.

Oyunun Türkiye'de bu hafta içinde satışlarına başlayacağını ve test aşamasından büyük ölçüde çıkmış olacağını söyleyen Bayol, "Oyuna yeni bir şey ekleme yerine sadece oyunu sağlıklı bir şekilde ayakta tutacağız ve yurt dışı pazarları için anlaşmalar üzerinde çalışmalarımıza yılsonuna doğru başlayacağız" diye konuştu.

AA

Okuyucu Yorumları