Hyundai'den Sonata için AR kullanım kılavuzu

Yeni arabanızla gelen geleneksel kullanım kılavuzunu unutun; Hyundai'nin çok farklı bir önerisi var!

Hyundai'den bir ilk!

Hyundai, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile oluşturulmuş kullanım kılavuzu uygulaması yayınlayan ilk otomobil üreticisi oldu. Sanal Rehber uygulaması geleneksel kullanım kılavuzu kavramını daha modern hale dönüştürürken, tüketicilerin akıllı telefon veya tabletlerinde araç özelliklerini keşfedebilmesini sağlıyor. Ayrıca tamir ve bakım gibi bazı işlemlerin nasıl yapabileceğini de gösteriyor.

Cihazınızı aracın motor bölümüne tuttuğunuzda hangi parçanın ne olduğunu kolayca görebiliyorsunuz. Örneğin hava filtresinin nasıl değiştirileceğini öğrenmek için parmağınızla üzerine dokunmanız yeterli oluyor ve uygulama bunu nasıl yapabileceğinizi size gösteriyor.

Sanal Rehber aynı zamanda gösterge panelindeki uyarı ışıklarının ne anlama geldiğini ve araç içindeki bazı küçük detayları da keşfedebilmenizi sağlıyor. Uygulama, otomobilin farklı bölgelerine ilişkin bilgileri sunmak için iki ve üç boyutlu izleme teknolojisi kullanıyor. Kullanıcılar akıllı telefon ya da tablet kameralarını bilgi sahibi olmak istedikleri bölüm üzerine getirerek açıklama ve videolara ulaşabiliyorlar.

Sanal Rehber, 82 adet nasıl yapılır videosu, motor bölümü gibi aracın tüm alanlarının görüntülenebilmesini sağlayan altı adet 3D görüntü ve 50'den fazla bilgilendirme kılavuzu içeriyor.

Şu an için sadece 2015 Sonata modeli için geçerli olan uygulama, yakında diğer modellerle de uyumlu hale getirilecek.

Okuyucu Yorumları