Hyundai'nin Yeni Canavarı Hazır!

Hyundai, i20 modeli üzerinde şekillendirdiği yeni canavarı ile, bu sene büyük başarıların peşinde koşacak!

Hyundai'nin yeni canavarı hazır!

Hyundai'nin bu yıl oldukça iyi bir performans sunduğu söylenebilir. 2016 Paris Motor Show'da oldukça etkileyici bazı konseptleri tanıtmasının ardından otomobil üreticisi şimdi de yeni ralli aracını tanıtmış durumda.

Bu yeni ralli yarış aracı i20 hatchback'i temel almakta ve Hyundai'nin FIA Dünya Ralli Şampiyonası serisindeki üçüncü aracı olacak. Hyundai, motor sporları dünyasında ufkunu genişletmek için 2014 yılında bu lige katılmıştı. 2017 yılında Hyundai'nin üç aracı, Hyundai Shell Mobis World Rally Team bayrağı altında yarışacak.

Her ne kadar bu aracın altında bir i20 bulunsa da, bunu bulmak zor olabilir. Bunun sebebi de ralli araçlarının pek çok aerodinamik eklentilere ve daha fazla geliştirmeye sahip olması.

Araç, 380 beygir gücünde bir motora sahip ve bu da 2016'ya göre %80'lik bir artış anlamına geliyor. FIA düzenlemelerindeki değişimler, 2016 ve 2017 yılları arasında ağırlık kontrolünü değiştirdi ve bu da bu aracın inanılmaz derecede hızlı olabileceği demek oluyor.

Araç tamamen yeni olsa da, sürücülerde bir değişiklik bulunmuyor. 2017 için belirlenmiş her üç sürücü, bir önceki yıl ile aynı olacak: Thierry Neuville, Hayden Paddon ve Dani Sordo ekibi, üç araç ile WRC turlarında yarışacaklar.

Eğer yarışlar etkileyivi bir tasarım ile kazanılsaydı, Hyundai'nin kesinlikle önde başladığı söylenebilirdi. Yine de, Volkswagen'in 2017'de yarışlara katılmayacağı düşünülürse Hyundai'nin yarış kazanma şansının arttığı rahatlıkla söylenebilir...

Okuyucu Yorumları