IBM ana bilgisayarlar 40 yaşında

İşini hatasız, hızlı ve sorunsuz yapmak isteyen orta ve büyük boy her türlü işletmenin ve kuruluşun vazgeçilmez aracı olan IBM ana bilgisayarları 7 Nisan tarihinde 40. yaşgünlerini kutluyorlar. 1964 yılında IBM’in geliştirdiği System/360 ana bilgisayarlar bugün kullanılan ana bilgisayarlarla aynı ta

IBM ana bilgisayarlar 40 yaşında

Satışa sunulduğu ilk günden bu yana rekabet avantajı kazanmak isteyen her türlü şirket ve kuruluşun işini kolaylaştıran IBM’in ana bilgisayarları 40. yaşgünlerini kutluyor. İlk olarak 7 Nisan 1964 tarihinde duyurulan IBM System/360 ana bilgisayarlar, o zamandan bu yana farklı isimler alarak iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda büyük bir gelişim gösterdiler. IBM ana bilgisayarları, 40 yıldır başta bankacılık olmak üzere iş dünyasının bütün sektörlerine, üniversitelere, kamu kurumlarına, araştırma enstitüleri ve kuruluşlarına sorunsuz bilgi işlem deneyimi yaşatıyor.

System/360’ın geleneği bugün IBM eServer zSeries ana bilgisayarlarda devam ediyor. Serinin isminde yer alan “z” harfi, sıfır (zero) hata toleransı anlamına geliyor ve işlemlerin kesintisiz, hatasız ve çok yüksek kullanılırlık düzeyiyle yapılmasını ifade ediyor.

1964 yılında IBM’in efsanevi yöneticisi Thomas J. Watson’ın “IBM’in tarihindeki en önemli ürün duyurusu” ifadesiyle kamuoyuna tanıtılan System/360, iş dünyasının bilgisayarla tanışmasını ve onu iş süreçlerinin merkezine almasını sağladığı için teknoloji tarihinde çok önemli bir role sahip bulunuyor. System/360 ile birlikte şirket ve kuruluşlar bütün veri işleme uygulamalarını tek bir sistem üzerinden kontrol etme imkanına kavuştular. Sınırsız depolama kapasitesi, bütün verilere anında erişim, entegre uzaktan iletişim ve 40’tan fazla çevre birimine bağlantı imkanı sağlayan System/360, bu özellikleri sayesinde günümüzde halen kullanılan genel kurumsal bilgisayarların konseptini yaratmış oldu. System/360 ana bilgisayarlar, o dönem için büyük bir teknolojik yenilik getirdiler ve iş dünyasında halen devam eden bir geleneği başlatarak sorunsuz çalışmak isteyen şirket ve kuruluşlara etkin ve verimli çalışma ortamı sundular.

Okuyucu Yorumları