IBM'den yeni eServer i5 sunucu serisi

IBM, eServer iSeries sunucu ailesini baştan aşağıya yeniledi. eServer i5 adlı yeni sunucu ailesi, POWER5 işlemciler, yeni işletim sistemi i5/OS ve Virtualization Engine Technology ile donatıldı. Yeni seri öncelikle küçük ve orta boy işletmelere hitap ediyor.

IBM'den yeni eServer i5 sunucu serisi

Dünyanın en yaygın kullanılan sunucu ailesi olan IBM eServer iSeries bundan böyle beşinci vitesle gidecek. IBM, merakla beklenen yeni POWER5 işlemcileriyle donattığı ilk ürün dizisi olan yeni eServer i5 sistemlerini küçük ve orta boy işletmelere yönelik olarak pazara sundu. Gelecek kuşak eServer i5 serisinde Virtualization Engine Technology gibi yeni teknolojiler bulunuyor.

Yeni ürün serisini tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan IBM Türk Sistem Satış Bölüm Müdürü İhsan Tunçer, "Yeni eServer i5 serisi, işlemci teknolojisinde en son noktayı temsil eden POWER5 işlemcilerinin gücünü KOBİ'lere sunması açısından büyük önem taşıyor. Seri, son derece rekabetçi fiyatlarla piyasa dengelerini değiştirmeye aday." dedi.
Çok yüksek işlemci gücü ile bir dizi yeni teknolojiyi çok uygun maliyet koşullarında kullanıcılara sunan IBM'in yeni kuşak eServer i5 sunucu serisi, i5/OS, Windows, Linux ve AIX 5L işletim sistemlerini çalıştırabiliyor. Bir dizi yeni teknoloji ile servis seçeneklerini bir arada sunan IBM Virtualization Engine Technology, kullanıcılara bilgi teknolojisi altyapılarını basitleştirme ve optimize etme imkanı veriyor. Mantıksal bölümleme (logical partitioning) ve sanal depolama gibi büyük sunucu ortamlarındaki teknolojiler de yeni teknoloji sayesinde küçük ve orta boy işletmelerin kullanımına sunuluyor.

IBM eServer i5 serisi, önceki iSeries'e göre %40 daha iyi fiyat/performans oranı sağlamasının yanı sıra, bellek, disk ve sunucu bileşen maliyetleri açısından UNIX sistemleriyle karşılaştırılabilir öneriler de yapıyor. İki yılda 500 milyon dolarlık Ar-Ge harcaması sonucunda geliştirilen yeni eServer i5 sunucularla, KOBİ'lere yüksek bilgi işlem gücünün çok uygun koşullarda sağlanması hedefleniyor. iSeries Genel Müdürü Al Zollar, yeni ürünlerle ilgili olarak, "Müşterilerimizi on-demand dünyasına taşıyacak bir platform" değerlendirmesini yaptı.

Yeni işlemci, yeni OS,yeni teknoloji

IBM'in KOBİ'lere seslenen yeni sunucu serisi eServer i5'in yenilikleri şunlar:

• Bir önceki POWER4 işlemcilere göre iki misli performans sağlayan yeni kuşak 64-bit işlemci ailesi POWER5.
• OS/400'ün yeni kuşağı olan entegre işletim sistemi i5/OS.
• Sistem kaynaklarının optimum kullanılmasını sağlayan Virtualization Engine Technology.
• KOBİ'ler için son derece uygun maliyetler.
• i5/OS, AIX 5L, Linux ve Windows işletim sistemlerini çalıştırabilme özelliği.

Okuyucu Yorumları