IBM'den yeni eServer p5 sunucuları

IBM, yeni POWER5 işlemcilerle donattığı UNIX temelli sunucu ailesi eServer p5'i duyurdu. IBM'in ünlü pSeries sunucu ailesinin baştan aşağıya yenilenmesiyle geliştirilen p5 serisi, UNIX ve Linux dünyasında performans ve yüksek düzeyli güvenilirlik isteyen kullanıcılara sesleniyor.

IBM'den yeni eServer p5 sunucuları

IBM, sunucu serilerini yeni POWER 5 işlemcileriyle donatmaya devam ediyor. Mayıs ayında eServer i5 serisini duyuran IBM'in ikinci adımı UNIX ve Linux dünyasında fırtına gibi esen eServer pSeries sunucu ailesi oldu. IBM, yeni POWER 5 işlemcilerle ve yeni özelliklerle donattığı, baştan aşağı yenilenen eServer p5 serisini duyurdu.

Kurumsal UNIX ve Linux kullanıcılarına seslenen p5 serisi, hızla değişen dünya koşullarına kullanıcının en hızlı ve geçerli yanıtları vermesini sağlayan "On-Demand Business" stratejisinin öngördüğü bütün özelliklere sahip bulunuyor. Bu özellikleri arasında, basitleştirilen altyapı, iyileştirilen kullanım fonksiyonları ve düşük sahip olma maliyetleri özellikle dikkat çekiyor.

IBM'in taahhüt ettiği gibi eksiksiz 64-bit UNIX ve Linux temelli olan yeni seri, kullanıcılara, teknolojiyle az, kendi işiyle ise daha çok meşgul olacak bir bilgi işlem platformu sağlama iddiasında. Bu iddia ise, kritik iş uygulamaları için olmazsa olmaz özellikler olarak kabul edilen, esneklik, güvenilirlik, güvenlik, kullanılabilirlik fonksiyonları ile sağlanıyor.

UNIX ve Linux dünyasının yeni standartları

IBM, UNIX pazarındaki her tür kullanıcının gereksinimlerini yeni p5 serisi ile karşılayacak:

UNIX altyapısına en uygun fiyatlarla sahip olmaya imkan veren yeni model.
Müşteriye talep düzeyine göre esnek kullanım imkanı veren yeni "Capacity On Demand" özellikleri.
UNIX platformunun kullanımında büyük kolaylık ve ekonomi sağlayan yeni Virtualization Engine teknolojileri.
32-bit'e göre 4 milyar kat daha fazla bellek alanına erişim sağlayan saf 64-bit altyapı.
AIX 5L ve Linux kullanıcıları için esnek işletim ortamı stratejisi özellikleri.

Okuyucu Yorumları