IBM'den yeni Mail Next arayüzü!

Bugüne dek kullanılan Outlook ve benzeri e-posta uygulamalarını unutun; IBM'in Mail Next'i geliyor!

Outlook'a karşı Mail Next!

IBM, Connect 2014 konferansında e-posta istemcisinin kökten değişen yeni arayüzünü gösterdi. Mail Next adındaki arayüz, sosyal medyadan ilham alıyor ve IBM'e göre Outlook gibi programların çok daha ötesine sahip.

IBM, yeni arayüzün farklı kanallardan farklı kişilerle iletişim kurmakta bilimsel bir çözüm sunduğunu söylüyor. Yazılım, mantıksal analiz yoluyla kişisel bilgileri bilgi çalışanlarının daha iyi anlayacağı bir hale getiriyor. IBM'e göre böyle bir arayüz gerekli, çünkü 10 veya daha fazla senedir kişisel bilgi yönetim yazılımları ve birleşik iletişim araçları, bilgi çalışanlarını e-postalar içinde boğulmaktan kurtaramamış durumda.

Peki Mail Next nasıl bir arayüz? IBM, şimdilik yüksek çözünürlüklü bir görüntü sağlamıyor, sizlerle ancak yukarıdaki görüntüyü paylaşabiliyoruz. Arayüzün tepesinde kullanıcının önem verdiği kişilerin kafa simgeleri sıralanıyor. Bu simgelerin yanında son gelen mesajların (veya belki sosyal ağ gönderilerinin) sayısı görüntüleniyor. E-posta klasörlerinin yerini alacak olan "çevreler" ise bir iş akışına atanabiliyor ve bir görevin ilerleme durumunu göstermekte kullanılabiliyor. Alt taraftaki kutucuk sırası ise bir yapılacaklar listesi. Buraya herhangi bir mesajı sürüklemeniz ve yapılacaklara eklemeniz mümkün oluyor.

Orta taraftaki bölüm, takvim için geliştirilmiş bir konsept tasarımı. Ortada sağda bulunan bölüm ise çalışanın bir sonraki toplantısını gösteriyor.

IBM, bu tür bir arayüzün her kurumun işine yaramayabileceğini de itiraf ediyor. IBM'e göre ortak çalışma ihtiyacı duymayan çalışanlar, geleneksel arayüzleri daha faydalı bulabilirler. IBM, arayüzün final sürümünü 2014'te PC ve mobil cihazlara sunmayı planlıyor.

Okuyucu Yorumları