IBM'den yeni nesil veri depolama!

Yeni bir dosya sistemi ve veri depolamada devrim gibi yenilikler: İşte PC devinin müthiş bombaları.

Veri depolamada devrim!

IBM, Almaden Araştırma Merkezi'nin kapılarını açarak yeni teknolojilerini sergiledi. Silikon Vadisini'nde pek çok ilke imza atılan bu laboratuarda nanoteknoloji, parçaçcık fiziği ve insan-bilgisayar etkileşimi gibi alanların yanında veri depolama ve analizi üzerine çalışmalar yapılıyor.

Sergilenen çalışmalar arasında Panache, Sage ve Cobra dikkat çekti. Panache yeni bir dosya sistemi ve ağ üzerinden büyük dosyalara hızlı erişim, senkronizasyon ve paralel çalışma imkanı sunuyor. Dünyanın bir yerinde yapılan çalışmaların verilerine, dünyanın her yerinden yerelmiş gibi erişim mümkün oluyor. Şirketler için veri merkezi masrafları da büyük oranda düşüyor. Panache sonunda tamamlandığında bir ürün olarak sunulacak.

Sage isimli sistem IBM Global Services içerisinde dahili teste tabi tutuluyor. Bu sistem de verinin zaman içerisindeki değerini ve önemini ölçüyor...

IBM'in Cobra'sına hazır olun!

IBM'in Cobra'sına hazır olun!
Kullanıcılaırn memnuniyetini otomatik takip sistemi kuruldu

Sage sayesinde verilerin önemi belirlendiğinde bunlar hızlı ve pahalı, yerel sistemlerde ya da ucuz ve erişimin yavaş olduğu sunucularda depolanabiliyor.

Sage sayesinde simülasyonlar çalıştırmak da mümkün. Ayrıca hukuki sorunlar da sistem içerisinde halledilebiliyor. Buna en iyi örnek, çeşitli ülkelerin kişisel bilgiler konusundaki politikaları oluyor. Yurtdışına çıkartılması yasak olan kişisel bilgiler ayrı bir sınıf altında belirli ülke sınırlarındaki sunucularda saklanabiliyor.

Ancak en dikkat çekici olan Cobra projesi oluyor. Corporate Brand and Reputation Analysis isimli yazılım, internet üzerindekli forumları, blogları ve diğer siteleri analiz ediyor. Kullanıcıların marka ve ürünler hakkındaki memnuniyeti konusunda araştırma yaparak bunu şirkete sunuyor.

Okuyucu Yorumları